FOTO Transparentnost: "Pokretna kancelarija" Gorana Vesića služi i za njegovu ličnu promociju

Transparentnost Srbija (TS) ocenila je da kombi vozilo, odnosno "Pokretna kancelarija" Gorana Vesića ima za cilj i njegovu ličnu, a ne samo promociju akcije koju sprovodi Grad Beograd.
TS je navela da je uputila Gradu i Agenciji za sprečavanje korupcije više zahteva za dostavljanje informacija u vezi sa Vesićevom "Pokretnom kancelarijom". To je urađeno jer je Vesić objavio da u okviru akcije "Beograd pobeđuje" obilazi građane kombi vozilom (kamperom) koji je lično dobio na korišćenje od svog prijatelja, navela je ta organizacija.
 
TS je od Agencije za sprečavanje korupcije tražila informaciju da li je pokrenula postupak, po službenoj dužnosti, zahtevu organa vlasti ili po prijavi nekog lica protiv javnog funkcionera zbog kršenja Zakona o sprečavanju korupcije.
 
Dodaje se da je Vesić prethodno objavio da mu je prijatelj, advokat Nemanja Aleksić, dao na besplatno korišćenje na tri meseca vozilo, koje je prethodno zakupio.
 
"Da je reč o poklonu koji je 'u vezi sa vršenjem javne funkcije' može se zaključiti iz činjenice da je vozilo namenjeno da se koristi kao 'pokretna kancelarija' javnog funkcionera za susrete sa građanima, da je označeno zvaničnim oznakama Grada Beograda (grb)", navela je TS.
 
 
Dodali su i da se o korišćenju tog vozila građani obaveštavaju i preko službene stranice Grada.
 
"Iz objavljene vesti se jasno zaključuje da nije reč o poklonu koji je učinjen Gradu Beogradu, odnosno organima Grada, već lično javnom funkcioneru", navela je TS.
 
Ukazano je "na to da je reč o poklonu koji je učinjen privatno javnom funkcioneru a ne Gradu, pored izjave Vesića, ukazuje i način označavanja vozila". TS je nvela da je na vozilu istaknuta oznaka "pokretna kancelarija Gorana Vesića", a ne, kako je ukazano, na primer, "pokretna kancelarija zamenika gradonačelnika".
 
"Iz toga takođe proizlazi da je reč o poklonu koji ima za svrhu (i) ličnu promociju javnog funkcionera, a ne (samo) promociju neke akcije koju (navodno) sprovodi Grad Beograd", dodala je TS.
  • Pićuka

    20.09.2021 17:04
    Goran Vesić je opskurni lik. Prijemčiv je za slične psihološke kreacije. Teorija zavere kaže da se u 21 veku običan čovek mora dovesti na nivo Gorana Vesića i onda je planeta naša.
  • Laloš

    20.09.2021 17:00
    A pomenuti advokat dobio od Vesare "posao" da utužuje građane Beograda za neplaćen Infostan i ostale procese Bgda pa mu se malko "odužio". Posao mu tako cveta da je morao da zaposli stotinjak advokata u Bgd kancelariji da ga savladaju a miliončići samo kaplju(tu se ne računaju miliončići iz novosadske kancelarije). Eeee Vesara Vesara ko je znao tebe i Nemanju ni pakao mu neće teško pasti.
  • zunzara

    20.09.2021 16:44
    Pogrešan naslov
    Treba da glasi:Pokretna kancelarija služi ISKLJUČIVI za njegovu proimociju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija