Advokatska komora Srbije pita Sud: Ko je i zašto tražio izmenu stava o troškovima obrade kredita?

Advokatska komora Srbije uputila je zahtev za pristup informacijama od javnog značaja Vrhovnom kasacionom sudu u kojem traži ko je i zašto tražio izmenu stava o troškovima obrade bankarskih kredita.
Advokatska komora Srbije pita Sud: Ko je i zašto tražio izmenu stava o troškovima obrade kredita?
Foto: Pixabay
 
Komora traži kopije zapisnika sa sednice Građanskog odeljenja suda na kojima se raspravljalo i na kojima je usvojena dopuna pravnog stava o troškovima obrade bankarskih kredita i pravni stav o troškovima osiguranja stambenih kredita kod NKOSK.
 
Ovaj zahtev usledio je nakon prethodne molbe predsednika AKS Viktora Gostiljca da razgovara sa predsednicom Vrhovnog kasacionog suda, sudijom Jasminom Vasović o temi koja poslednjih dana zabrinjava širu javnost.
 
Konkretno, Vrhovni kasacioni sud promenio je svoju prvobitnu odluku i stav iz 2018. o dozvoljenosti bankama da ugovaraju troškove kredita, čime im je omogućio da samovoljno "pakuju" troškove koje je ovaj sud ranije označio kao nedozvoljene. Kako je to učinjeno i s kakvim potencijalnim posledicama objašnjeno je OVDE.
 
Zbog navedenog poteza Vrhovnog kasacionog suda, danas su održani protesti u Beogradu i Novom Sadu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija