Đerlek: Sve spremno za uvođenje kovid propusnica

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da je sve spremno za uvođenje kovid propusnica.
On je rekao da nema nikakvih protivustavnih ograničenja, i da se čeka definitivna odluka Kriznog štaba.
 
"Za kovid propusnice je uglavnom sve spremno, i čeka se definitivna odluka. Pravnici kažu da to nije protivustavno, posebno na onim mestima koja je premijerka navela, a na kojima ljudi ne moraju da borave. Ne moramo da idemo u noćne klubove, restorane i barove. Bitno je da sve to uskladimo s Ustavom i da nemamo sutra ljude koji će se pozivati na kršenje ljudskih prava i Ustava", rekao je Đerlek za Telegraf.rs.
 
Upitan da li se sa kovid propusnicima zakasnilo, Đerlek je kazao da one mogu da budu vrlo bitno sredstvo za uspostavljanje kontrole nad epidemijom zato što će zaustaviti mešanje vakcinisanih i nevakcinisanih, i na taj način sprečiti širenje virusa.
 
"Nije kasno, naravno. Imamo sigurno još mnogo godina borbe s korona virusom, jer time što nismo postigli dovoljan broj vakcinisanih, produžili smo postojanje i opstanak virusa na našem terenu i ta borba će još trajati", rekao je Đerlek.
  • Vlada

    22.09.2021 20:56
    @@

    Jasno mi je da si nesposoban da razlikuješ zdravstveni rizik i disriminaciju, ali dovoljno je da je Ustav poznaje razliku, nije neophodno i da je svaki internet duduk razume.
  • Ljilja.

    22.09.2021 18:04
    I ja ću reći papir trpi sve,a da li je garancija nije.
  • @Vlada

    22.09.2021 12:18
    A vrlo je moguće i da vlasnik piljarnice ima pravo da odbije da služi ljude s bradom ili plavom kosom ako tako poželi (pogotovo ako za to ponudi neki opravdan razlog).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.