Funkcioner SNS-a uhvaćen na aerodromu sa slikom Paje Jovanovića

Slika "Stražar" Paje Jovanovića, pronađena je sredinom jula na beogradskom aerodromu kod gradskog sekretara za komunalne i stambene poslove Beograda Nikole Kovačevića.
Funkcioner SNS-a uhvaćen na aerodromu sa slikom Paje Jovanovića
Foto: 021.rs
Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) u novom istraživanju navodi da Kovačević, koji je i odbornik Srpske napredne stranke u Skupštini opštine Rakovica, umetničko delo plaćeno 140.000 evra nije prijavio carini prilikom dolaska na aerodrom Nikola Tesla "jer je mislio da ono ne podleže naplati carine".
 
Kod Kovačevića je, pored tog umetničkog dela, pronadjeno i 15.550 evra u kešu koje takodje nije prijavio, pa je kontrola sačinila zapisnik o carinskom prekršaju.
 
Kako je preko granice bez prijave dozvoljeno preneti 10.000 evra, slika "Stražar" i 5.550 evra oduzeti su, dok se slučaj ne reši.
 
Kovačević je za CINS rekao da nije pokušao da sakrije sliku, već da je prišao cariniku kako bi ga pitao šta da radi jer ima kulturno dobro.
 
"Kao kada dolazite u Egipat i donosite delove piramide i kažete 'draga moja zemljo, evo doneo sam iz druge zemlje delove piramide'", izjavio je Kovačević.
 
CINS navodi i da u punomoćju koje mu je dala supruga Milena piše da je on kupio sliku, a da je novac isplaćen sa njenog računa.
 
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić dan nakon zaplene objavio na svom Fejsbuk profilu da će se ona naći u Muzeju grada Beograda.
 
  • Mile

    21.09.2021 22:26
    Slika
    Kao da je to neka vest. Kao u Beogradu zivi sama gola sirotinja, a svaki drugi auto u BG je vredan preko 15000e, pa se sad svi cude otkud kod ovog lika slika i novci. Dajte ljudi pustite policiju da radi svoj posao. Ako je kriv odgovarace, a ako nije sta cemo onda. Covek ispljuvan, nakaceni mu kojekakvi epiteti, samo da se rulja zadovolji, po principu 'nek komsiji crkne krava'.
  • Remus

    21.09.2021 21:19
    Nedodirljivi
    -Zelim da napravim novu kastu super bogatih, super neobrazovanih i super bahatih kao izborno telo koje zavisi od mene.
    -Branice te?
    -Nece nego ce braniti sebe i svoj kapital sto je jos bitnije.
    -Da li ce moci bar malo da se obrazuju, u nekom smislu?
    -To nije pozeljno ali mogu podizati manastire, kupovati slike preko 100K Evra i zaposljavati neograniceni broj svalerki u javnim preduzecima sto se moze smatrati Novom Prvbosrbijanskom Elitistickom Kulturom...
  • Izgovor

    21.09.2021 19:00
    Para vredan
    Vulin ima tetku u Kanadi, Đuka noću kreči Lutriju Srbije, onaj na svadbi dobio stotine hiljada evra, ovaj tikva sa korenom pa u torbi nosi umetnine. Kakav fini svet. Pa mi ih stvarno nismo dostojni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.