Vučić: Srbija bi priznala nezavisnost Kosova povlačenjem mera

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kada bi Srbija povukla svoje mere prema Kosovu, da bi time zapravo priznala nezavisnost.
Vučić: Srbija bi priznala nezavisnost Kosova povlačenjem mera
Foto: 021.rs
Prema njegovim rečima, to je ono što premijer Kosova Aljbin Kurti hteo da kaže, kada je rekao da će povući mere nepriznavanja srpskih tablica, kada i Srbija bude povukla svoje mere.
 
"On kaže - 'pa ne, sve je u redu, mi smo mirni i dobri, samo vi povucite vaše mere'. Kakve mere? Da povučemo mere da smo mi suverena država, a da oni nisu suverena država? Kad povučemo te mere, Kosovo je nezavisno i Srbija je priznala Kosovo", rekao je Vučić novinarima ispred crkve Svetog Đorđa u Budimpešti.
 
Vučić je rekao da Brisel može da organizuje "šta god hoće", misleći na sastanak između njega i Kurtija o kome je danas bilo reči, i naglasio da on "neće da pristane na ono što oni misle da će da pristane".
 
"Postoji samo jedna mogućnost. Vratite se na ono što je bilo pre 20. septembra, a onda možemo da razgovaramo o čemu god hoćete. A pre toga da oni nama govore 'povući će oni Rosu, a ti Vučiću dođi da razgovaraš', a oni će u međuvremenu da skidaju tablice - ne može. Može na silu", istakao je Vučić.
 
Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da je Vlada Kosova zainteresovana za trajno rešenje problema slobode kretanja građana dve zemlje i da će odluku povući ako tako postupi i srpska strana.
 
Vučić boravi u Budimpešti gde će učestvovati na Četvrtom demografskom samitu.
 
Predsednik će se sastati i sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, predsednikom Vlade Slovenije Janezom Janšom i predsednikom Vlade Češke Andrejem Babišom.
  • Aleksandar

    26.09.2021 19:57
    Katastar
    Imaju katastarske knjige, matične knjige, tablice, pasoš, pozivni broj, saobraćajne dozvole, granični prelaz, vojsku, policiju, pravosuđe i SVE TO SE MORA POŠTOVATI, jer je potpisano.
    Objavite tekstove svih sporazuma : kumanovski, briselski, vašingtonski, pa onda objasnite zašto srpska žandarmerija ne sme da priđe, a šipci mogu i preko granice.
    Neka AV AV objasni onu njegovu ideju o zapošljavanju šiptara po Srbiji i letovanju Srba u Albaniji.
  • pape

    23.09.2021 17:16
    Auuu
    Al je luuuud... za sve novce, koje nam lapa
  • B

    23.09.2021 11:09
    bumbarl
    zaista nema potrebe da laže narod, prepustio si im Kosovo, i ta priča koju ti nama pričaš ne damo Kosovo tebe drži na vlasti!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija