Uhapšena zbog pranja 39,5 miliona dinara preko fiktivnih faktura

Policija u Nišu uhapsila je N. M. (34) iz tog grada zbog sumnje da je izvršila krivično delo pranje novca, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Uhapšena zbog pranja 39,5 miliona dinara preko fiktivnih faktura
Foto: 021.rs
Osumnjičena se tereti da je sa još pet osoba, koje su procesuirane, izvršila ovo krivično delo na taj način što su kao grupa izvršili prenos imovine koja potiče od kriminalne delatnosti i na ime 50 fizičkih lica otvorili preduzetničke radnje.
 
Oni su zatim, kako se sumnja, novac koji je uplaćivan na račune tih preduzetničkih radnji a na osnovu fiktivnih faktura od stranih kompanija, podizali i predavali jednom od osumnjičenih iz ove grupe.
 
Osumnjičena N. M. je u toku 2018. i 2019. godine sa računa sedam preduzetničkih radnji podigla 39.548.012 dinara i predavala osobi iz grupe koja je tako stečeni kapital integrisala u legalne tokove.
 
N.M. je određeno zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.