Radnici Fijata u Kragujevcu na plaćenom odsustvu do 4. oktobra

Zaposleni u kragujevačkoj fabrici Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija ponovo su upućeni na plaćeno odsustvo, do ponedeljka, 4. oktobra.
Radnici Fijata u Kragujevcu na plaćenom odsustvu do 4. oktobra
Foto: Pixabay
FCA je u septembru poizvodio automobile samo osam dana, a montažne trake su i ovoga puta zustavljene zbog slabe potražnje modela fijat 500 L, rečeno je FoNetu u toj fabrici.
 
Pored smanjenog broja radnih dana u mesecu, smanjen je i obim dnevne proizvodnje u smenana, tako da se sada u prvoj i drugoj smeni dnevno proizvodi po 170 automobila. Prema nezvaničnim informacijama iz fabrike, dnevna poizvodnja automobila smanjena je zbog nedostatka radne snage koji je u septembru bio posebno izražen.
           
Deo radnika se leči od kovida 19 i nalazi se na bolovanju, deo je u izolaciji zbog kontakata sa za inficiranim osobama, nekoliko desetina radnika je na radu u Slovačkoj, pa se u fabrici jedva "skrpi" tim za celu proizvodnu liniju, rekao je izvor FoNeta.
 
Pored toga, na učestale prekide proizvodnje utiče i nedostatak branika, zbog višemesečnog štrajka zaposlenih u fabrici Fijat plastik.
 
FCA se nije oglašavao povodom najnovijeg prekida proizvodnje i njegovim uzrocima.
  • CISTAC

    24.09.2021 08:14
    i ja bi da lezim
    Pa dokle bre ljudi da zivite na nasoj grbaci i od nas vojvodjana? Em italijani isisiali pare za subvencije za radnike, dobili sve za dzaba sad jos i laduju na placenom odsustvu. Pa dokle bre a svima je jasno da je taj fijat promasena investicija drzave i pranje para. Nema sad italijana na nasoj TV,ambasadora, price o italijanima kako investiraju i bla bla, sta bi radioaktivni radikali gde su vam sad italijani?
  • Banderas

    24.09.2021 06:46
    Korupcija
    Za potrebe drzavnog aparata(Vlada,Policija;vojska,Zdravstvo...)je drzava srbija je uzela ogromne kredite da kupi hiljade Skoda,Audija,VW,a domaca fabrika Fiat ima probleme nedovoljnom proizvodnjom i drzava joj daje ogromne subvencije,a radnici ce na kraju biti na ledjima drzave kada postanu socijalni slucajevi.Umesto da se policija vozi u vozilima domace proizvodnje,sto je najeftinija varijanta,a kojom se podstice domaca industrija i novac ostaje u srbiji,neee- sns uzima proviziju i pravi suludu odluku pogubnu u ekonomskom razmisljanju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija