Forum za bezbednost: Razrešiti Vulina, ima dovoljno razloga

Forum za bezbednost i demokratiju pozdravio je povlačenje Nacrta zakona o policiji "s uverenjem kako vladajuća većina sada ima dovoljno razloga da odustane i od ministra Aleksandra Vulina".
Forum za bezbednost: Razrešiti Vulina, ima dovoljno razloga
Foto: 021.rs
Kako navodi FBD, načinom postupanja u pogledu nacrta Vulin je "doveo u pitanje i kredibilitet same Vlade".
 
Ta nevladina organizacija ističe da je "način na koji je vođena javna rasprava o ovako važnom zakonu, kao i mnoštvom u njemu sadržanih protivustavnih rešenja, doveo do opravdanih kritika u pogledu ugrožavanja vladavine prava u Srbiji“.
 
"FBD shodno tome poziva Vladu Srbije i skupštinsku većinu da, ukoliko istinski smatra da ministar unutrašnjih poslova snosi političku odgovornost zbog skandala koji je nastao u vezi sa pomenutim nacrtom zakona, pokrene i postupak za razrešenje nadležnog ministra", navodi se u saopštenju.
 
Podsetimo da je ministar Vulin juče saopšteio da je sporni Nacrt zakona povučen iz procedure, na molbu predsednika Aleksandra Vučića, "a da se predsednička ne poriče". Takođe je rekao da je ovo njegov lični poraz i da će snositi posledice.
  • Banderaš

    25.09.2021 05:17
    Ološ
    Ne može se ništa promeniti,dok se sve ne promeni.
  • V

    24.09.2021 17:16
    Čoban
    @Marko DE
    Hvala što ste ovo preneli. Još da neko navede koje sve tabloide izdaje Color press i koja je uloga RČ
  • Niki

    24.09.2021 12:49
    @markode
    Svaka čas na iscrpnoj informaciji.
    Pitam se šta će biti kada se ispita cistoca od 2013 na ovamo… biće velikih iznenadjenja (i velikih nekretnina,automobila,voćnjaka…)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.