VIDEO: Propao pokušaj prinudnog iseljenja osamdesetogodišnje žene iz njenog doma

Prinudno iseljenje Dragane Milisavljević, osamdesetogodišnje penzionisane profesorke koja je 2005. kupila stan u Beogradu, overila ugovor na sudu i uknjižila se kao vlasnica, nije uspelo.
VIDEO: Propao pokušaj prinudnog iseljenja osamdesetogodišnje žene iz njenog doma
Foto: 021.rs
N1 javlja da prinudno iseljenje nije uspelo jer izvršitelj, policija i advokat oštećenih nisu mogli da uđu u zgradu. Na stepeništu i hodniku zgrade okupilo se oko 30 stanara, Draganinih kolega i aktivista organizacije "ZA Krov nad glavom" koji su blokirali pokušaj iseljenja.
 
"Draganin slučaj je možda jedan od najgorih i najspecifičnijih, jer je ona kupila stan savesno, uknjižen stan, kupovala je preko agencije za nekretnine, i nakon svega se ispostavilo da je čovek koji joj je prodao stan bio falsifikator, i da je naslednici prethodne vlasnice gone da izađe na ulicu", objašnjava za N1 Danilo Jovanović iz "Krova nad glavom".
 
Desetak policajaca, izvršitelj, i advokat oštećenih došli su oko 11:15 sati u Cvijićevu ulicu kako bi ponovo pokušali da isele Draganu iz stana u kom živi od 2005. godine. Ubrzo su odustali.
 
"Ukoliko su naslednici i sami bili prevareni, oni naravno imaju pravo da očekuju obeštećenje, ali treba da traže od falsifikatora i državnih i privatnih institucija koje su učestvovale u ovoj prevari tako što su pomogle falsifikatoru da se prikaže kao vlasnik stana", dodao je Jovanović.
 
Kako kaže dalje, čovek koji je Dragani prodao stan bio je podstanar kod prethodne vlasnice, a kada je ona preminula on je falsifikovao kupoprodajni ugovor i njegovo ime je upisano u katastar.
 
"On je falsifikovao ugovor o kupoprodaji jer je vlasnica bila mrtva, a uspeo je i da se uknjiži u katastar. Dragana se bila uknjižila ali je posle i izbrisana kao da se ništa nije desilo. Svi su pomogli da dođe do ove prevare, a sada svi sležu ramena dok Draganu pokušavaju da izbace na ulicu", izjavio je Jovanović.
 
Kaže i da će "ZA Krov nad glavom" nastaviti da pruža Dragani Milisavljević pomoć.
 
  • Marko

    25.09.2021 09:01
    Ovo je strašno... Sa 80 godina na ulicu... Pitanje: a što se stan ne vrati zakonitim naslednicima, a onda kupac neka tuži i "falsifikatora" i agenciju i državu?
  • V

    25.09.2021 07:00
    V
    Bravo za omladinu! A ovo je sramota po ko zna koji put,svih nas! A policija i tuzilac treba da hapse sve odgovorne za ovu prevaru a ne da sele baku jer je to najlakse! Ali nestace i ovi izvrsitelji sa promenom vlasti,to ce biti medju prvim prioritetima,normalno sa zaplenom imovine!
  • Nina

    25.09.2021 06:50
    Olos drzava
    Svi drzavni akteri ove prevare,koji rade po nasim vrlim institucijama treba da isplate naslednike.Samo su oni odgovorni jer su oni pravni zastupnici reda i zakona u nasoj drzavi!
    To je" ono" partijsko zaposljavanje nestrucnih ljudi koji ti uniste zivot a drzava (institucije) se posle prave gubave i peru ruke...
    I onaj lopov sto je prodao tudji stan u zatvor....I oduzeti mu imovinu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.