Lončar: Deca su ozbiljni prenosioci korone

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da ima dosta školske dece i beba zaraženih korona virusom i da su deca "ozbiljni prenosioci bolesti".
Lončar: Deca su ozbiljni prenosioci korone
Foto: Pixabay
On je upozorio da su se među decom pojavili "još jedan ili dva virusa" koji nisu korona i da na to treba obratiti pažnju, objavio je N1.
 
Lončar je u Nišu kazao da se broj dece zaražene korona virusom menja iz sata u sat i pozvao da se ne zaboravi da se tek očekuje dolazak sezonskog gripa.
 
Na pitanje zašto je zdravstvenim ustanovama na jugu Srbije zabranjeno da objavljuju brojeve u vezi sa koronom, Lončar je rekao da ne zna zašto je to tako i da je moguće da su razlog neslaganja.
 
"Recimo, preminuo je pacijent iz Vranja u bolnici u Nišu, pa se vodi da je umro i u Nišu i u Vranju", kazao je Lončar i naglasio da ne postoji nijedan razlog da se sakrije bilo koji broj.
 
"Postoje svi papiri i dokumentacija, a tek ćemo saznati koliko je ljudi umrlo, a da nisu došli do bolnice", rekao je Lončar.
 
Poručio je i da Krizni štab nije raspušten, već da radi i da analizira situaciju, a da se ne sastaje zato što nije doneta odluka da se donesu nove mere, pa "da ne maltretiramo građane".
 
"Kad zakažete sednicu, nekoliko dana ranije imate milion pretpostavki koje će mere doneti krizni štab i građane dovodimo u krajnje nekorektnu situaciju da ih plašimo ili zbunjujemo", rekao je Lončar.
  • Mama

    25.09.2021 09:19
    Naravno da su prenosioci, a zasto se onda deca ne testiraju? To je obican bris iz nosa i za 1 minut je rezultat.
  • Radomir

    25.09.2021 08:59
    Politički cilj u problemu
    Pa ZAŠTO KAŽNJAVATE DRUGI PO VELIČINI GRAD U OVOJ DRŽAVI, NOVI SAD, kada ste celu srbiju požuteli i pocrveneli, samo NOVI SAD je pio kefir, živi sa kozacima na Uralu, i nema virus.
    Naša deca su žrtve vaše politike uništavanja svega vojvođanskog?
    Decu, školsku odmah pod zaštitu, kombinovano ali nedeljno a to je dalo rezultata ili ako mora online.
    Opcija poraz ne dolazi u obzir, neko je rekao.
  • T

    25.09.2021 08:41
    Ovde je procena stanja epidemije u drzavama sirom sveta, kao sto se vidi, npr. Madjarska je na drugom mestu po uspesnosti upravljanja epidemijom, dok Srbije nema ni na listi (toliko uspesno upravlja nasa vlast epidemijom), a skole i vrtici otvoreni i deca se zarazavaju i sire zarazu u svojim porodicama.
    https://asia.nikkei.com/Spotlight/The-Big-Story/Nikkei-COVID-19-Recovery-Index

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.