Medicinski fakultet u Beogradu prvi uveo kovid propusnice za studente i zaposlene

Medicinski fakultet u Beogradu doneo je odluku da u novoj školskoj godini uvede posebne uslove za prisustvovanje nastavi i drugim aktivnostima na fakultetu.
Medicinski fakultet u Beogradu prvi uveo kovid propusnice za studente i zaposlene
Foto: Pixabay
To će važiti za studente, nastavnike, saradnike i nenastavno osoblje, a sa ciljem sprečavanja širenja infekcije kovid-19.
 
Pozivajući se na odredbe Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, uprava fakulteta je usvojila dokument pod nazivom Pravila i način izvođenja nastave u školskoj 2021/2022. godini dok traje aktuelna epidemiološka situacija.
 
Kako je navedeno u odluci, prvi uslov za prisustvovanje nastavi i obavljanju drugih aktivnosti na fakultetu je "odsustvo znakova i simptoma akutne respiratorne infekcije i febrilnosti". Drugi uslov je kompletno sprovedena imunizacija (14 dana posle druge doze bilo koje vakcine) ili dokaz o preležanoj bolesti kovid-19 (otpusna lista iz bolnice ili odgovarajuća potvrda iz kovid ambulante) ili serološki dokaz o postojanju IgG antitela u krvi (ne stariji od šest meseci).
 
Prisustvovanje nastavi i obavljanje radnih aktivnosti na kliničkim predmetima biće dozvoljeno i uz negativan rezultat PCR ili antigenskog testa i to ne stariji od 72 časa, dok će prisustvovanje nastavi i obavljanje radnih aktivnosti na pretkliničkim predmetima i na fakultetu biti omogućeno i uz negativan rezultat PCR ili antigenskog testa koji nije stariji od sedam dana.
 
"Studenti, nastavnici, saradnici i nenastavno osoblje koji ne ispune jedan od navedenih uslova, neće moći da prisustvuju nastavi ni obavljanju drugih poslova na Fakultetu, dok traje aktuelna epidemiološka situacija. Nepridržavanje navedenih mera povlači za sobom odgovornosti propisane zakonom, podzakonskim aktima i opštim i pojedinačnim aktima fakulteta", navedeno je u dokumnetu koji je Nastavno-naučno veće Medicinskog fakulteta u Beogradu usvojilo na sednici održanoj 23. septembra 2021. godine.
  • Beograđanka

    01.10.2021 17:57
    Hvala bogu
    Najzad je neko uradio nešto pametno...
  • Radojka

    25.09.2021 14:37
    Zakon
    Nepotrebno je da svako u ovoj zemlji tumači Ustav!
    Med.fak u Bgd: BRAVO PROFESORI, SAMO STE DOBRO PROČITALI ZAKON O ZASTITI STANOVNISTVA OD ZARAZNIH BOLESTI i preduzeli mere u skladu sa tim!!!
    Čemu gluparenje oko Ustava i kao diskriminacija!
    Ako to nisu u stanju da svare budući lekari, nek idu na druge poslove!
  • Kaja

    25.09.2021 12:32
    Bravo za Medicinski fakultet
    Pozdravljam odluku Naučno nastavnog veća Medicinskog fakulteta! Uvesti isto na svim fakultetima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija