Vulin: Pitanje je da li EU im bilo kakav kredibilitet da posreduje u dijalogu Beograda i Prištine

Ministar policije Aleksandar Vulin kaže da je upitno da li EU ima kredibilitet da nastavi sa pokroviteljstvom dijaloga Beograda i Prištine, nakon što nije reagovala na blokade graničnih prelaza.
Vulin: Pitanje je da li EU im bilo kakav kredibilitet da posreduje u dijalogu Beograda i Prištine
Foto: 021.rs
Vulin je gostujući na TV Prva naveo da se postavlja pitanje ko je alternativa EU u procesu pregovora, da li o rešavanju krize uopšte treba pričati sa njima, a ponovio je i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zvaničnom Briselu dao rok od mesec dana, nakon čega će se govoriti o nastavaku dijaloga.    
 
"Ovde se postavlja pitanje da li (premijer Kosova Aljbin) Kurti ne poštuje njih, ili oni ne poštuju sebe. Nas zanima da će se odredbe Briselskog sporazuma ispuniti, ili da nam kažu da od njega nema ništa", rekao je on.
 
Kako je naveo, za mir su potrebne dve strane, a za sukobe samo jedna, i u vezi s tim, ukazao je da je to Kurti.
 
Komentarišući svoje prethodne navode, da je Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima povučen iz procedure kako bi se izbegli sukobi na ulici, Vulin je naveo da su kritike prvo došle "od tačno određenih NVO, za koje se zna da su plaćenici zapada", kao i da su drugi akteri hteli da to iskoriste za nasilje. 
 
"Protesti na ulici obično znače krv i obično budu završeni nekim nasiljem. Mislim da je zakon odličan, da je potreban Srbiji. Predsednik je doneo odluku da zakon povučemo, a pokazali smo da ćemo mi učiniti sve da Srbija bude stabilna zemlja", rekao je ministar.
 
On je naveo i da velike tehnološke kompanije, poput Gugla, u svakom trenutku poseduju obilje informacija o korisnicima mobilnih telefona, da se "elitisti iz NVO" ne bune kada daju biometrijske podatke za putovanje u London, a da je Nacrt zakona trebao da skrati period nalaženja osumnjičenih za krivična dela.
 
"Najbolje da ništa ne regulišemo, pa da svako može da radi šta hoće. Način na koji policija obrađuje podatke je u skladu sa propisima, između ostalog je to uređeno i podzakonskim aktima. Sada policijski operativci ručno pretražuju snimke kamera, što traje danima, a ovako bi počinioca krivičnog dela mogli da ga pronađemo za nekoliko minuta", rekao je Vulin.
  • Bojan

    25.09.2021 12:27
    Gaze ustav
    Dijalog sa separatistima je kršenje Ustava R. Srbije. Povelja UN garantuje suverenitet i teritorijalni integritet država članica,pa tako i R. Srbije. Nikakva ZSO ne može da postoji jer to je teritorija R. Srbije, a briselski sporazum protivustavan.
  • pajo patak

    25.09.2021 11:47
    imaš li ti
    ikakav kredibilitet da uopšte govoriš, a kamoli postavljaš takva pitanja ?
  • Banderaš

    25.09.2021 10:38
    Ološ
    Potpisali ste sporazum 2011godine i Kosovska strana se drži dogovora po tom sporazumu da je rok za preregistraciju istekao 15.09.2021.godine,te ljudi sprovode ono što ste sa njima dogovorili i potpisali,dakle postujte izdajničke potpise i nemojte uvlačiti EU u svoje izdaje,prrvare i šibicarenja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.