Lončar poziva vlasnike lokala da ne uslužuju nevakcinisane goste

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar još uvek ne zna kada će kovid propusnice biti uvedene.
Lončar poziva vlasnike lokala da ne uslužuju nevakcinisane goste
Foto: 021.rs
Ipak, on vlasnike lokala u kojima nije neophodno da građani borave, poziva da, iako nema propisa, ne uslužuju nevakcinisane goste.
 
Prilikom obilaska niškog Doma zdravlja koji je ministar pohvalio za izuzetno dobro sprovedenu vakcinaciju protiv kovida-19, pozvao je građane da sami sprovode meru koju Vlada, podsetimo, ne usvaja, a to je da sami kontrolišu ko je vakcinisan, a ko nije, i da vakcinisane, recimo, puštaju u lokale koje građani drže.
 
Na pitanje da li je to diskriminacija, i na osnovu čega bi građani mogli sami to da sprovode, i kako da to sprovode, a da ne prekrše aktuelne propise, ministar je rekao da će sam stati iza tih građana.
 
"Ja ću da odgovaram za svakog tog vlasnika ko ga bude tužio. Evo ja prihvatam na sebe, jer razmišljam ne samo za danas, nego razmišljam za narednih par godina, jer taj vlasnik koji to bude uradio spasiće desetine života", odgovorio je Lončar na pitanje N1.
 
Ministar Lončar kaže da je sve spremno za uvođenje kovid propusnica, ali nije znao da kaže kada će se to i desiti.
 
"O toj odluci se razgovara, razmišlja i traži se najbolje rešenje. Krizni štab nije raspušten, ono što ne vidite, odnosno ne dolaze kamere da snime zvanično sastanak Kriznog štaba, ne znači da Krizni štab ne radi, i ne znači da se Krizni štab ne sastaje", navodi Lončar.
 
Opširnije na N1.
  • Covid

    30.09.2021 00:17
    Ovo je cirkus
  • Kohoutek II

    29.09.2021 00:06
    solomonsko rešenje
    Umesto testiranja na svakom koraku jednostavno kovid bolnice da ne primaju nevakcinisane i svi sretni, oni ionako tvrde da je vakcina nepotrebna i da virus ne postoji pa eto im.
    Znači šta ima da provereavamo pošten svet
  • Iggy

    28.09.2021 22:15
    Ej
    Na izbore da izadju samo vakcinisani gradjani...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija