Ambasadori Kvinte na sastanku s Vučićem zatražili deeskalaciju krize na severu Kosova

Ambasadori zemalja Kvinte zatražili su "deeskalaciju krize" na severu Kosova na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu.
Na sastanku sa ambasadorima SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, i šefom Delegacije EU u Srbiji, Vučić je "objasnio poziciju Srbije", navodi se u saopštenju.
 
"Posvećeni smo očuvanju mira i poštovanju Briselskog sporazuma, ali nikako nećemo da dozvolimo poniženje ni Srbije, niti njenih građana", rekao je Vučić.
 
Srbi sa Kosova osmi dan zaredom blokiraju puteve ka prelazima Jarinje i Brnjak, koje je moguće preći jedino pešice. Oni su protest započeli kada je vlada u Prištini na Jarinje i Brnjak poslala specijalne snage kosovske policije radi sprovodjenja odluke o oduzimanju i zameni srpskih registarskih tablica.
 
Zbog situacije na severu Kosova, Vojska Srbije je u stanju povišene borbene gotovosti, a njene borbene letelice su u protekla tri dana u više navrata nadletale oblast kod prelaza Jarinje.
 
Pripadnici Vojske Srbije danas se nalaze na dva kilometra od Jarinja, a helikopteri Kfora su nadletali prelaze Jarinje i Brnjak i sever Kosova, navodi RTS.
  • Realista

    28.09.2021 19:30
    (zasto ne citate)
    Lepo pokazuju PISA testovi da je nas narod funkcionalno nepismen i da ne ume da obradi procitan tekst. S tim u vezi, probajte ovako da razumete:
    - Kvinta je trazila od AV deeskalaciju (protivljenje odranije dogovorenih stvari (dogovorenih negde izmedju zatvorenih vrata u 4 oka i 4 zida) tj. pomirenje, odnosno priznavanje Kosova kao nezavisne teritorije cime bi se i ostalima otvorio put za zvanicnim "welcome to UN"
    - razlozi za pritisak su verovatno i ti sto i Kosovari znaju za taj "dogovor" te da je jedino sto AV drzi na vlasti i u milosti EU njegovo obecanje da taj posao zavrsi
    - izbori idu... ako ne ispuni obecano, pustice ga niz vodu kao....Borisa Tadica 2011, scenario vec vidjen

    Jel sad malo jasnije SNS-oljupci?
  • milicica

    28.09.2021 00:03
    sram vas bilo
    Pa sta vise hocete samo udri po Srbiji a pitam vas zasto to isto niste rekli Pristini. Sram vas bilo jos jednom pa zato sto su to uradili sa vasim blagoslovom i dozvolom.
  • Laki

    27.09.2021 19:56
    Ta ista Kvinta nam je uništila i oštetetila 25 hiljada stambenih objekata, onesposobila 470 kilometara puteva i 595 kilometara pruga.Oštećeno je 14 aerodroma, 19 bolnica, 20 domova zdravlja, 18 dečjih vrtića, 69 škola, 176 spomenika kulture i 44 mosta, dok je 38 razoreno.Vlada tadašnje Savezne Republike Jugoslavije izračunala je materijalnu štetu od 100 milijardi američkih dolara. Trenutno su kvintaši na dužnosti okupatore Srpskog Kosova , koje su takođe prijateljski priznali .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.