Gajić: Gašić mora da bude smenjen zbog torture agenata BIA nad Katićem

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić kaže da sadašnji direktor BIA Bratislav Gašić mora biti smenjen zbog torture nad članom te stranke Konstantinom Katićem,
Gajić je izjavio danas da je "nezakonito hapšenje" člana te stranke Konstantina Katića, koga su agenti Bezbednosno-informativne agencije "mučili i tukli četiri sata" zbog tvita koji nije objavljen na njegovom Tviter nalogu, ozbiljno upozorenje građanima "na šta je režim spreman i šta će tek raditi kada se bude osetio da mu je vlast uzdrmana".
 
"Sadašnji direktor BIA Bratislav Gašić smenjen je sa funkcije ministra odbrane zbog vređanja novinarki, a mnogo je teža stvar mučenje i tortura kojima su Gašiću podređeni agenti BIA podvrgli Katića. Gašić bi zbog ovoga morao da bude smenjen sa mesta direktora BIA", rekao je Gajić u Nišu, gde je održana tribina "Vraćanje pravde" u organizaciji Narodne stranke.
 
Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš rekao je ranije danas da su pripadnici BIA nezakonito priveli Katića u prostorije Agencije na aerodromu i da su ga gotovo četiri sata tukli, maltretirali i terali ga da kleči zbog sumnje da je on objavio tvit u kojem je podržao uvrede na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 
"BIA nema dokaze da je Katić autor tvita i on to nije priznao, a onda su nad njim sproveli višesatnu torturu i pretili mu da više neće videti ćerku. Tvit je, inače, potpuno beznačajan, i svodi se na psovke", rekao je Gajić.
 
Gajić je istakao da su agenti BIA počinili krivična dela za koja su zaprećene zatvorske kazne duže od 10 godina.
 
"Pošto ljudi iz BIA rade tako kako rade, ostavili su mnogo tragova, znamo ime agenta BIA koji je isleđivao Katića i znamo njihove brojeve telefona", rekao je Gajić.
 
"Katić je pre nego što su mu isključili telefon uspeo da obavesti advokata iz Narodne stranke Nikolu Lakića da je priveden i pošto je insistirao da neće sa njima da razgovara bez prisustva svog advokata koji je otišao da proveri šta se dogodilo, oni su ga pustili posle gotovo četiri sata", rekao je Gajić.
 
Gajić je naveo da su pripadnici BIA pravosnažno osuđeni za ubistvo bivšeg predsednika Srbije Ivana Stambolića, ubistvo premijera Zorana Đinđića i za dva pokušaja ubistva predsednika SPO-a Vuka Draškovića, a ponovo im se sudi za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.
 
"Sada ta služba, koja nažalost nikada nije reformisana, deluje kao ispostava partije na vlasti i sebi dozvoljava da tuče i psihički zlostavlja običnog građanina zbog sumnje da je objavio bezazlen tvit, a BIA bi trebalo da se bavi sofisticiranim poslovima obaveštajne i kontraobaveštajne zaštite države", rekao je Gajić.
 
Gajić je dodao da je "režim jasno pokazao svoje namere" i Nacrtom zakona o policiji, koji je nedavno povučen.
 
"Taj nacrt je pokazao da je ministar unutrašnjih poslova Aleksanar Vulin planirao da kriminalce i gangstere uvuče u redove policije, a omogućavao je i neprekidno praćenje građana kamerama i propisivao zabranu snimanja policajaca dok krše zakonska ovlašćenja, tuku i maltretiraju građane", rekao je Gajić.
 
Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović rekao je da je u Nišu otvorena Narodna kancelarija u kojoj će biti angažovani advokati koji će pomagati građanima suočenim sa pritiscima na poslu zbog svog političkog angažmana i "svim građanima koji trpe represiju režima".
  • Dragan

    29.09.2021 08:17
    Ah
    Da dodamo da je jedan iz BUA uhapšen pre neki dan.Čemu služi zgrada BIA u Novom Sadu,čak ni njena majka UDBA nije imala zgradu u gradu.
  • Veverica

    29.09.2021 08:05
    Neverovatno
    Gospodine Gajiću! Pa pričate kao da ste ovog trenutka ušli u Srbiju! Da Gašić bude smenjen?!? Može samo biti unapređen!
  • Iz Novog Sada

    29.09.2021 02:13
    Nema pomoći
    od besplatne adokatske pomoći kada su sudovi ne rade.
    Otvarajte edukativne centre, gde će se ovaj slugeranjski narod učiti LJUDSKOM DOSTOJANSTVU...pa da bar treća, četvrta generacija stasa u gradjane a ne uplašene ovce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.