Odlučeno: Socijalni stan u Nišu dobija zet gradonačelnice

Objavljena je konačna lista na sajtu Grada Niša na kojoj je potvrđeno da dvosobani gradski stan po ceni manjoj od tržišne kupuje zet gradonačelnice Dragane Sotirovski.
Odlučeno: Socijalni stan u Nišu dobija zet gradonačelnice
Foto: Pixabay (ilustracija)
Ovo se, kako pišu Južne vesti, dogodilo nakon skoro tri nedelje od predloga rang-liste za kupovinu socijalnih stanova u Nišu.
 
Vest da je Vedran Ivanović, zet gradonačenice Niša i pomoćnik direktora Apoteka Niš, na listi za stanove koje je gradilo gradsko preduzeće Gradska stambena agencija i koja je objavljena na gradskom sajtu, uzburkala je nedavno javnost Niša, a lista onih kojima je odobrena kupovina je sada i konačna, pišu Južne vesti.
 
Stan ide Ivanoviću, koji je od 270 građana Niša, koji su se javili na konkurs, dospeo na visoko 24. mesto.
 
Tako će se i ćerka gradonačelnice Niša i zvanično useliti u dvosoban stan koji se prodaje po ceni kvadrata koja je manje od tržišne.
 
Na konačnoj listi za kupovinu takozvanih socijalnih stanova u Duvaništu, osim zeta gradonačelnice Niša, nalazi se i funkcioner Srpske napredne stranke i odbornik Uroš Radulović, koji kupuje dvoiposoban stan.
 
Južne vesti podsećaju, iako su od same izgradnje stanovi nosili neformalni prefiks "socijalni", a tako ih je zvala Sotirovski i pozivala Nišlije da se prijave, njena prva reakcija na rang-listu na kojoj je i njen zet bila je da stanovi nisu socijalne kategorije, već su građeni kao podrška stanovanju.
 
 
U gradskim dokumentima i planovima oni jesu za socijalno stanovanje, a tako je pojašnjeno i u priručniku Stalne konferencija gradova i opština - socijalni stanovi su podrška stanovanju za one koji nisu u mogućnosti da plate punu tržišnu vrednost nekretnine.
 
Zato što je njen zet na listi, gradonačelnca je, kako je rekla, pitala Agenciju za sprečavanje korupcije da li je u sukobu interesa, ali nije precizirala da li je pitala pre ili posle objavljivanja konkursa.
 
Vest da je zet na preliminarnoj listi izazvala je različite reakcije u javnosti, a reagovala je i opozicija.
 
Mogućnost da stranački kadrovi, direktori i rođaci funkcionera u Nišu kupuju stanove po nižoj ceni, pokušala je da opravda i Gradska stambena agencija, pa navela da su socijalni stanovi deljeni po pravilniku i da su proveravani i prihodi.
  • Tanja

    07.07.2023 13:40
    Rodjo, rodjo, rodjo
    Randjelovici, ala vas ima.... Bas.
  • Nemanja

    30.09.2021 20:19
    @✏️✔️

    Misliš malerozno selo? Nema u Srbiji više gradova južno od Beograda, samo umiruća sela.
  • DjakoN

    30.09.2021 11:56
    tuga...
    Za nasu decu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija