Radovanović: Ministar može da naredi obaveznu vakcinaciju

Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio je da je neophodno uvesti obaveznu vakcinaciju protiv virusa korona za radnike u zdravstvu, prosveti, policiji i za one koji rade u javnim službama.
"Iako su se političari izgovarali da je obavezna vakcinacija protivustavna, što nije tačno, zaboravljamo na činjenicu da se mi i dalje zakonski nalazimo u vanrednom stanju. To ministru zdravlja daje ogromna ovlašćenja, pa i to da naredi obaveznu imunizaciju", kazao je Radovanović za Politiku.
 
Radovanović je rekao da je Krizni štab u zimskom snu, iako se znalo da na jesen sledi peti talas koronavirusa.
 
"Ovaj naš apel je zapravo i pomoć njima da se trgnu iz tog sna i preduzmu nešto jer je nečinjenje u toku epidemije krivično delo", naglasio je on.
 
Govoreći o kovid propusnicama, Radovanović je naveo da se s njihovim uvođenjem zakasnilo jer je sada veliki intenzitet zaražavanja.
 
"Do pre dva dana uveravali su nas kako su svi oni (u Kriznom štabu) jednodušni, da bismo tek sada čuli da su ipak predlagali uvođenje kovid propusnica iako nisu tako govorili javno", istakao je on.
 
Radovanović je ocenio da je izostalo ozbiljno informisanje građana o važnosti vakcinacije, a da se na televizijama sa nacionalnom pokrivenošću može čuti "da se koronavirus leči probiotikom".
  • Vlada.

    01.10.2021 17:33
    Davaju se vakcine bez ikakvog pregleda pacijenta,uporno se gura priča što veće jed antitela to bolja zaštita što nije tačno.

    Imati 10.000-40.000 jed antitela je jako gorka jed antitela vama tako može da vaša zaštita NE PREPOZNA virus i da pored antitela obolite dobijete jako tešku formu bolesti.


    Treća doza nema 1, 2, i 3 fazu kliničke studije nad dobrovljcima koja traje od 2 do 5 godina.

    ALIMS odobrava vakcine za 2 nedelje zbog jako loše situacije epidemije kod nas.


    Sve u svemu nema ni malo transparetnosti u vezi vakcina.

  • pajo patak

    01.10.2021 14:50
    @Zos
    mani se ustavnog, nauči jedan od osnovnih postulata rimskog prava, koji i danas važi : svako pravo nosi i određene obaveze.
  • Godpodine

    01.10.2021 14:46
    Juce smo sahranili strica. Uredno vakcinisan i revakcinisan. Umro od kovida. Prestanite vise! Ko zeli neka se vakcinise.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.