Profesor podneo prijave protiv premijerke i ministra zbog katastrofalne epidemijske situacije

Slobodan Marinković, profesor Medicinskog fakulteta, podneo je Javnom tužilaštvu u Beogradu krivične prijave protiv premijerke Ane Brnabić i ministra Branka Ružića.
Profesor podneo prijave protiv premijerke i ministra zbog katastrofalne epidemijske situacije
Foto: 021 (ilustracija)
Prijave je, kako piše, podneo zbog njihovog nečinjenja u vezi sa katastrofalnom epidemijskom situacijom, što je dovelo do umiranja više od 1.000 osoba i zaražavanja više od 200.000 na mesečnom nivou, kao i zbog "uništavanja zdravlja dece u školama".
 
"Jednostavno, glavni politički krivci za ovu katastrofalnu epidemijsku situaciju, sa ovolikim brojem žrtava, moraju odgovarati pred licem pravde. Drugi krivci, tj. nevakcinisani, nedeljama plaćaju krvavi danak, i to svakog sata! Inače, Brnabićeva i njeni političari nikada nisu izradili plan za animiranje i stimulisanje ovih osoba da se vakcinišu", napisao je Marinković u autorskom tekstu objavljenom na portalu Nova.rs.
 
Kako je naveo, Brnabićeva i Ružić su "namerno sveli stanovnike ove države na nivo Darvinove prirodne selekcije, tj. biološke zakonitosti koja važi za životinje".
 
"Istovremeno, ovakva namera nestručnih političara da se produži nekontrolisana epidemija predstavlja težak udarac za preko 1000 lekara koji se 24 sata dnevno žestoko bore u kovid-centrima kako bi spasli živote ogromnog broja zaraženih pacijenata! Mnogi od tih lekara uskoro neće izdržati ovakav napor ni fizički ni psihički. Ili će dati otkaz i otići u inostranstvo", naveo je profesor.
 
On zahteva od kolega u Kriznom štabu da se hitno, decidirano i javno ograde od ovakvih izjava i namera Brnabićeve i Ružića da se narod prepusti nekontrolisanom delovanju virus, u suprotnom će, kako navodi, biti primoran da "pocepa diplomu".
 
Zbog neodgovornosti i bezobzirnosti, od premijerke i ministra traži da podnesu ostavke.
 
Autorski tekst profesora Marinkovića čitajte na portalu Nova.rs.
  • Ana

    06.10.2021 11:36
    Lično sam čula iz razgovora dve medicinske sestre da i doktori i medicinsko osoblje dolazi na posao sa koronom a kad pozovu zavod za javno zdravlje da se prijave za izolaciju oni im kažu da dolaze na posao jer su vakcinisani.Znaci da sada možete da odete i kod doktora opšte prakse i da dobijete coronu.
  • Beogradjanka

    06.10.2021 08:58
    Pritiskom medija i politicara stekao se opsti utisak da smo dosli u ovakvo stanje jedino zbog loseg odziva na vakcinaciju. A pritom se prikriva nepostovanje mera i to da je drzava pustila da se mere ne postuju. Kontrola mora da postoji i kaznjavanje ko ne postuje mere. Ne sme da se dozvoli da i jedan putnik u gradskom prevozu ili u posti, banci, prodavnici ne nosi masku. A ima ih vise od pola koji ih ne nose. Ne sme da se dozvoli da se setaju gradom, ulaze u prevoz, dolaze na posao osobe sa znacima respiratornih infekcija. A dozvoljava se. Radim u Poreskoj Upravi, to je drzavna firma. Koleginica vec 5 dana dolazi na posao mrtva bolesna. Vise puta sam zamolila nacelnicu da je posalje kuci, a nacelnica kaze da to nije njena ingerencija i da je odgovornost licna. Zato nam nema spasa. Da bismo dosli u normalu uz vakcinaciju mora da bude i postovanje mera. Ali ne da postovanje mera bude na licnu odgovornost nego uz kaznjavanje. Sistem je taj koji usmerava ljude. Postoje ljudi koji ne smeju da se vakcinisu. Da li nas je za njih bas briga? Kako smo tako samozivi postali? Da ne bude zabune i vakcinacija ali i mere i zabrane masovnih okupljanja. I izborili bismo se. Apelovanjem samo na vakcinaciju, a bez ikakvih mera str+vara se otpor kod ljudi.
  • Mia

    05.10.2021 19:45
    Bravo profesore
    Podrzavam profesora u potpunosti. Ponekad treba pustiti drugima da odluce umesto nas posebno kada smo na terenu koji ne poznajemo. Sta nam vredi pravo o odlucivanju ,ako vodi na pogresan put…Slusajte te plemenite i hrabre ljude koji nemaju nikakav drugi interes do interesa da zastite nase zivote! Manite se vise te politike!Spremni ste da se vakcinisete zbog letovanja u Grckoj, skolovanja ili bilo kakvog posla u inostranstvu , a kada vas to najlepse zamole lekari iz vaseg naroda , ne cujete vapaj i strahote koji oni prolaze? Gde vam je osecaj solidarnosti , ljudskosti i na kraju zdrava pamet?Sta sada mi vakcinisani koji doprinosimo ne samo svom vec i kolektivnom imunitetu treba svima vama vakcinisanima da se izvinjavamo? Ne treba biti mnogo pametan da shvatis kako se zaraze resavaju kroz istoriju: Strogo odvajanje zarazenih od nezarazenih!Necemo da se vise mesamo sa nevakcinisanima jer su potencijalna opasnost za sve. Proizvode nove sojeve i obesmisljavaju vakcinaciju…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.