Aktivisti SNS-a pokušali da sabotiraju projekciju filma u organizaciji "Ne davimo Beograd"

Aktivisti Srpske napredne stranke danas su pokušali da sabotiraju održavanje komšijskog razgovora i projekcije filma na Karaburmi, u organizaciji "Ne davimo Beograd".
"Naprednjaci su u svom već viđenom stilu, u isto vreme na istom mestu, organizovali postavljanje svojih štandova. Iako je javni događaj prijavljen nadležnima danima unapred, a policija ima obavezu da obezbedi održavanje prijavljenih skupova, oni su odbili da reaguju i omoguće da se događaj održi bez smetnji", saopštila je inicijativa "Ne davimo Beograd".
 
Kako su napisali u saopštenju, ono što dodatno zabrinjava jeste neskrivena identifikacija ljudi u majicama Srpske napredne stranke koji se osećaju toliko slobodno i iznad zakona da mogu da se pojavljuju na policiji prijavljenom skupu i pokušavaju da ga sabotiraju. 
 
"Očigledno je da za njih zakon ne važi, pošto je policija odbila da interveniše i udalji ih sa skupa koji je uredno prijavljen. Večerašnji skup smo sa komšijama organizovali u vidu razgovora o nedostatku javnih prostora i kulturnih sadržaja u glavnom gradu. Na razgovoru su govorili: Dobrica Veselinović, Malo veće Ne davimo Beograd, Branislav Dimitrijević koordinator grupe za kulturu Ne davimo Beograd i Luka Petrović, teritorijalna grupa za desnu obalu Palilule. Ispred nekadašnjeg bioskopa Slavica, osim razgovora, organizovali smo i projekciju filma Veliki diktator autora Čarlija Čaplina", piše u saopštenju. 
 
Kako navode, ovaj pokret je već godinama na udaru režima i njihovih satelita.
 
"Godinama smo na meti režimskih tabloida, pod pritiskom sudskih procesa, prisluškivanja i praćenja kojima se pokušava sabotiranje rada pokreta, a napadane su i naše prostorije u koje su nepoznati počinioci tri puta pokušali upad. Ni u jednom od ovih slučajeva policija i tužilaštvo nisu pronašli i procesuirali odgovorna lica", ističu.
 
Zaključuju da ovakvi napadi govore da se vlast plaši i daje smena režima sve bliža.
  • Pikac

    03.10.2021 08:34
    po programu

    Mora da su "aktivisti" polaznici "Akakdemije SNS - a" a ovo im je po planu i programu školovanja obavezna praksa iz predmeta "Sabotaža neistomišljenika (izdajnika i stranih plaćenika)". Praksu iz predmeta "Prostakluk i pljuvanje neistomišljenika( izdajnika i stranih plaćenika)" obavljaju na Javnom servisu, Pinku, Hepiju..
  • @Ivana

    02.10.2021 21:29
    Koji narod? Vi jadnici bez radnog staza, nepismeni, ucenjeni, beskicmeni, poluostvareni, zli, bolesni, zavidni i isprazni?
    Taj tvoj predsednik je lepo ziveo i za vreme bombardovanja, dok su drugi ginuli na frontu on je drzao vatrene govore po bivsim republikama sa svojim nabubrenim politickim tatkom. Jasite, jasite. Oteglo se ovo pomracenje, ali ima sunca i posle ovoga. Ja za vas i vama svima zelim jedan lep revansizam, da sve sto ste do sada praktikovali osetite na svojoj kozi, dan kada ce biti zakona i pravde za sve. Zivi bili pa videli. Vi znate da to dolazi. Bruko.
  • Ivana

    02.10.2021 20:10
    Narod je uz svog presednika jer on misli o nama ne iz koristi kao sto su nekada to drugi radili i punili svoje novcanike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija