PSG: Država odgovorna za eventualne sukobe kad građani budu sprečavali glorifikovanje zločinaca

MUP bi trebalo da zabrani skupove na kojima se prikupljaju potpisi za oslobađanje Zvezdana Jovanovića, ubice Zorana Đinđića, poručuje Pokret slobodnih građana.
Peticiju organizuje osuđeni ratni zločinac Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan.
 
"Državna politika promocije i glorifikovanja ratnih zločinaca i najgore decenije u istoriji Srbije ovim dobija novu dimenziju u kojoj se potpuno gubi bilo kakav osećaj za pravdu. Organizatori peticije ne negiraju da je Jovanović svirepo ubio premijera Đinđića, već to promovišu kao herojski čin, uz sva zverstva koje je isti počinio i na ratištima širom bivše Jugoslavije", poručuju u PSG.
 
Ova partija dodaje da će država biti odgovorna za eventualnu eskalaciju nasilja.
 
"Ukoliko državne institucije ne budu reagovale na ovu sramotnu peticiju, i na taj način pruže podršku nacionalističkim organizacijama, biće odgovorne za eventualne sukobe koji nastanu zbog pokušaja građana da spreče glorifikaciju ubica i ratnih zločinaca", zaključuju u Pokretu slobodnih građana.
  • Damir

    03.10.2021 16:17
    na kraju ce vučić odbiti peticiju i pokazati svoju pravednost! to je i cilj ove akcije! narode, ne daj se upecati ,ignoriši!
  • Joca

    03.10.2021 12:57
    Lik (levo) na nadlanici ima tetoviran kolovrat, simbol blizak bogu Svarogu.

    Meni su ovi ljudi urnebesni!
  • Nebojša

    03.10.2021 12:41
    Zvezdan nije ubica
    Prvo i osnovno jedino ubistvo za koje nije radjena rekonstrukcija je Zoranovo ubistvo. Iza ubistva stoje MI6 i CIA. Jos uvek se krije ko je sa aerodroma Surčin otisao u sred blokade granica avionom za London. Neverovatno je da sedr Risovic bise ne spominje a koji je pobegao za Kanadu. Šta je sa Rejmondom Rojnikom?
    Nametnuta istina nije istina, a britanski i americki ambasadori su odmah pobegli iz Srbije. Đinđića su oni ubili nakon njegovog poslednjeg TV intervjua 23.02.2003 u Banjaluci. Samo ukljucite mozak, poslusajte i bice vam sve jasno. Nigde logike o tome da se Čeda Jovanovic ne procesuira iako je kod sva 3 pokusaja ubistva i na kraju ubistva Zorana nalazio volsebno u inostranstvu. Za vreme Zorana nije bilo divljih privatizacija jer ih nije dopustao, a pogledahte nosace kovcega ko su bili. A smederevsku zelezaru su u sred akcije Sablja ekspresno odradili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija