Sednica Kriznog štaba u utorak, male šanse za uvođenje restriktivnih mera

Sednica Kriznog štaba održaće se najverovatnije sutra, najavila je premijerka Ana Brnabić.
"U utorak ćemo razgovarati o aktuelnim temama, pre svega ponovo, i ponovo, i ponovo, o vakcinaciji i šta još dodatno možemo da uradimo", rekla je Brnabić na TV Pink.
 
Ona je navela da veliki broj zemalja skraćuje period između revakcine i treće buster doze sa šest meseci na pet o čemu će se razgovarati i na sastanku Nacionalnog tela za imunizaciju.
 
Dan ranije, Brnabić je rekla da Krzni štab "nije ukinut", da to telo radi i kad nema sednice i istakla da ne veruje u restriktivne mere jer je vakcinacija jedini izlaz.
 
Prema njenim rečima, uvođenje restriktivnih mera dalo bi rezultate, koji bi se kroz neko vreme opet izgubili, pa bi opet trebalo uvoditi restriktivne mere što bi završilo u nebrojeno talasa.
 
"Mentalno zdravlje nacije ne može da izdrži taj krug unedogled", dodala je predsedica Vlade.
 
Zbog toga je strategija - vakcinacija građana Srbije, odnosno primanje prve i treće doze vakcina, istakla je ona.
 
Brnabić je podsetila da su u Srbiji na snazi mere nošenja maske u zatvorenim prostorima, kao i na otvorenom gde su ljudi blizu jedni drugima.
 
Premijerka je ocenila da bi uvođenje restriktivnih mera sada, kao u vreme kada vakcina nije postojala, bilo priznanje da vakcinacija nije važna.
  • Vlada

    04.10.2021 14:15
    Definitivno treba ukinuti krizni štab jer se jasno vidi njihov uspeh u vezi suzbijanja koronavirusa.

  • Dr njihaaaa&co

    04.10.2021 13:14
    Ma nemate Vi gospodo iz kriznog staba mogucnost da donosite samostalno konkretne odluke, nego kako vam se svira vi tako igrate...vi ste najveci krivci za sirenje virusa po Srbiji a ne ovi sto se ne vakcinisu i sto ne nose maske
    Vama Vesic po Bg odlucuje o radu igostiteljskih objekata a vi samo klimnete jer ste dobro placeni i udomili ste rodjake po javnim-stranackim preduzecima za klimanje glavom
  • D

    04.10.2021 12:39
    @@@
    Sta bi....u sve diraj samo nemoj u novce!!!! Ako se opet zatvara i skracuje radno vreme svima smanjiti plate i pemzije!!! Zaboravilu bi i na mere i koronu prvi bi izasli na ulice! Aj cutite vise sve je besmislenooo!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija