Srbija od 2014. za projekte u Republici Srpskoj dala 88,5 miliona evra

Premijerka Srbije Ana Brnabić započela je jednodnevnu posetu Bosni i Hercegovini obilaskom opštine Nevesinje.
Srbija od 2014. za projekte u Republici Srpskoj dala 88,5 miliona evra
Foto: Pixabay
Tom prilikom je izjavila da je Srbija od 2014. godine za projekte u Republici Srpskoj izdvojila 88,5 miliona evra i najavila da će ta pomoć biti nastavljena.
 
Brnabić je novinarima u Nevesinju kazala da je ta opština odabrana kao jedna od onih koja je dobila posebnu pomoć od Vlade Srbije u iznosu od tri miliona evra. Istakla je da je za sada opštini isplaćeno 1,5 miliona evra, a da će ostatak novca biti isplaćen do kraja godine.
 
Od prvih 1,5 miliona evra, kako je navela, deo sredstava izdvojen je za rekonstrukciju i opremanje Muzičke škole, Doma kulture, Narodne biblioteke, Osnovne škole, vrtića, ali i za gradske saobraćajnice.
 
"Od 2014. godine, kada se promenio odnos Srbije prema Srbima u dijaspori, mi smo Republici Srpskoj pomogli sa oko 88,5 miliona evra za različite projekte. Cilj projekta je bio da se poboljša kvalitet život građana i nikada nismo uticali na koje projekte će biti potrošen novac, već smo finansirali ono što je lokalna zajednica tražila", rekla je Brnabićeva.
 
Ukazala je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio Vladu Srbije da posebno obratiti pažnju na četiri opštine, među kojima su Nevesinje, Drvar, Kostajnica i Dubica.
 
"Zbog toga je pored ovih projekata u iznosu od 88,5 miliona evra, Nevesinje dobilo dodatnih tri miliona evra", objasnila je premijerka.
 
Naglasila je da to nije kraj pomoći i da će podrška Republici Srpskoj, Srbima u BiH, ma i gde živeli biti nastavljena i u narednim godinama.
  • Moreeee!

    04.10.2021 15:48
    Uh majku mu, znaci da su njima davali vise od tri crvene, da dodju i glasaju za sunarodnika ovde u Srbiji?
  • Sasa

    04.10.2021 15:43
    naje*asmo
    Ma malo je ljudi
    Dali kintu za katedralu u Parizu
    Dali kintu za most da se spoje dve slendre u Srbiji i RS (Srbija i RS su dve dežave)
    Dajemo kintu za deset hiljada srba na kosovu, dobijaju sve plate
    Primili izbeglice iz cele bivše juge i dali im posao
    Sada peimamo i 30 000 kineza i pravimo im gajbe A mi se selimo na zapad da vozimo viljuškare
    Mi nismo normalni
  • Dule

    04.10.2021 14:54
    Toliki novac da su podelili raji-narodu na ravne časti znatno bi se osetio pomak, al onda "kumovi" i "braćela" ne bi mogli da se ugrade...i narod...ćuti...bravo za narod!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Danas se slavi Dan pobede nad fašizmom

Dan pobede nad fašizmom obeležava se danas u znak sećanja na 9. maj 1945. godine, kada je bezuslovnom kapitulacijom Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi.

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.