"Torlak" do sada proizveo 1,5 miliona Sputnjik vakcina

U Srbiji je na institutu "Torlak" do sada proizvedeno 1,5 miliona ruskih vakcina protiv korona virusa "Sputnjik V".
"Torlak" do sada proizveo 1,5 miliona Sputnjik vakcina
Foto: 021.rs
Očekuje se da do kraja godine budu napravljena sva četiri miliona, izjavio je ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.
 
On je rekao da se sa ruskim državnim institutom "Gamaleja", koji proizvodi vakcine, razgovara i o nekim novim oblicima saradnje u borbi protiv kovida, jer oni ispituju novi lek, "nazalni sprej", koji bi se koristio umesto klasične vakcine.
 
"Nadamo se da će i na ovom novom projektu sarađivati 'Torlak' i 'Gamaleja'", istakao je Popović, podsećajući da je Srbija prva država u Evropi i svetu kojoj je Rusija dala dozvolu da proizvodi "Sputnjik V".
  • NS

    04.10.2021 20:45
    Sramota bozija
    Toliko vakcina proizvedeno, a u zemlju propale. U Stbiji ih ne mozes dobiti. Ni prvu ni drugu ni trecu dozu. Toliko o Sputniku u Srbiji i mogucnosti izbora vakcina.
  • LJUBA

    04.10.2021 15:22
    Lažu čim zinu.
  • Andrej

    04.10.2021 15:19
    Ja primio Fajzera za booster, kažu nema ruskih za treću dozu ( a pre toga dva puta Sputnik V uzeo ), samo za 1. i 2. Ništa mi nije jasno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija