Advokat podneo krivičnu prijavu protiv bankara i sudija zbog sumnje na mito od pet miliona evra

Zbog sumnje da su nudili i uzimali mito u ukupnom iznosu do pet miliona evra, advokat Željko Simić podneo je krivičnu prijavu protiv zaposlenih u Vrhovnom kasacionom sudu i u bankama.
Advokat podneo krivičnu prijavu protiv bankara i sudija zbog sumnje na mito od pet miliona evra
Foto: Pixabay
Kako navodi Danas, prijava za davanje mita podneta je protiv više NN lica povezanih sa bankarskim sektorom, kao i protiv sudija Vrhovnog kasacionog suda zbog zloupotrebe službenog položaja, nesavesnog rada u službi i primanje mita.
 
Simić u prijavi navodi da je na taj način 100.000 do 200.000 građana oštećeno za više od 50 miliona evra.
 
"Postoje osnovi sumnje da su označeni NN izvršioci u navedenim grupama lica počinili krivična dela koja im se stavljaju na teret i da su time ishodovali nezakonitu izmenu tj. dopunu stava VКS u sporovima ovde oštećenih građana protiv banaka", navodi se u prijavi u kojoj se predlaže da policija i Bezbednosno informativna agencija dokaze pribave proverom telefonskih razgovora i pisane komunikacije zaposlenih u VKS i bankama.
 
Nakon odluke Vrhovnog kasacionog suda da su banke imale pravo na naplatu troškova obrade kredita, advokati su krenuli u proteste. Dok oni takav potez smatraju uništavanjem nezavisnosti pravosuđa, iz resornog Ministarstva pravde poručuju da se protestima ugrožava položaj sudija.
  • Zar ne

    10.10.2021 20:07
    Za rad banaka je nadlezna NBS a ne pravosudje. Predmeti su protiv volje banaka stigli na sud usled propusta Ministarstva finansija jer jer Ministar doktorirao na uzgajanju pamuka a ne na zakonodavstvu i ekonomiji i drzavnpoj upravi.
  • Aleksandra

    06.10.2021 17:14
    Ti si "Alo"očigledno pismen
    Ovde advokati brane interese prvenstveno gradjana. Advokati nemaju troskove vec stranke koje su zastupane. Doticni advokat je pokrenuo krivicnu prijavu jer ocigledno da postoji krsenje prava. Kada bi svako od nas imao hrabrosti da reaguje kao on na svaki vid nepravde ovo drustvo ne bi bilo ovakvo kakvo jeste.
  • Alo

    05.10.2021 17:14
    Neverica
    Jel’ moguce da je advokat toliko nepismen?? Ocigledno jeste…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija