Mali: Izmišljaju da imam 24 stana, u Bugarskoj imam samo jedan

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da ima samo jedan stan u Bugarskoj i da tamo letuje sa decom, a da oni koji izmišljaju da ima 24 stana isto tako mogu da kažu da ima 240 ili 2.400 stanova.
"Molim vas da ne izmišljate i ne govorite laži, ne vodi ničemu način na koji se time bavi. Nemojte da me upoređujete sa Gojkom Đilasom i Draganom Đilasom. Ako postoji nešto što nije u skladu sa zakonima, izvolite, imate nadležne organe", rekao je Mali.
 
On je nekoliko puta ponovio da on nije Dragan Đilas sa desetinama miliona evra po ofšor računima, niti Draganov brat Gojko Đilas za kojeg je rekao da ima 35 stanova u Beogradu.
 
"Ovde je prava tema zašto ne mogu da pronađu račune Aleksandra Vučića kojih nema, jer lažu o svemu", rekao je ministar.
 
On je pitao kako da dođemo do računa Aleksandra Vučića, i da je pravi razlog ove teme skretanje pažnje sa Dragana i Gojka Đilasa.
 
Novinarima je nekoliko puta poručio da lažu, da nemaju nikakve dokaze i da neće da polemiše sa njima, već će sačekati nadležne organe.
 
Prema pisanju KRIK-a, ministar finansija Siniša Mali bio je vlasnik 24 luksuzna apartmana na bugarskom primorju. Mali je, kako navode, kao vlasnik dve ofšor kompanije sa Britanskih Devičanskih Ostrva kupio 23 stana, a još jedan je kupio na svoje ime. KRIK navodi i da su do svih tih informacija došli po osnovu dokumenta u koje su imali uvid, a u okviru međunarodnog projekta "Pandorini papiri".
 
KRIK navodi i da su sve to, zajedno sa novinarskom mrežom OCCRP otkrili još 2015. godine, a o čemu su, kažu, i izvestili javnost.
  • PurgerNS

    09.10.2021 07:48
    botovi
    zašto branite nečiji lopovluk..za sendvič ili tapšanje po leđima ?
  • Lala

    08.10.2021 23:12
    Crmjak
    Mali covek sa dubokim dzepovima je rekao istinu,on zaista ima 24 stana ali samo jedan u Bugarskoj.
  • Bbb

    08.10.2021 20:00
    Www
    Ko te pita za Djilasa? Koliko ti mozes lagati?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija