Poštari za sutra najavili protest, problemi - male plate, ucenjivanje članstvom u SNS i vakcinacijom

Protest radnika pošte održaće se u sredu, 6. oktobra sa početkom u 14h ispred Vlade Srbije.
Poštari za sutra najavili protest, problemi - male plate, ucenjivanje članstvom u SNS i vakcinacijom
Foto: 021.rs
Protest će se održati zbog lošeg materijalnog položaja i radno-pravnog statusa radnika.
 
Istovremeno, od danas, 5. oktobra, u Zrenjaninu, ispred zgrade Pošte, od početka do isteka radnog vremena poštari, članovi sindikata "Sloga" Petar Petrović i Živanov Dragan, stupaju u svakodnevni protest do daljeg.
 
Oni traže da zrenjaninsko poslovodstvo Pošte siđe ispred zgrade i razgovara sa njima o svim problemima, jer smatraju da su nakon opravdane smene bivšeg upravnika izloženi mobingu, ali i političkom progonu.
 
"Zarade za oko 11.000 zaposlenih kreću se oko 44.000 dinara što je nedovoljno za osnovne životne potrebe svakog čoveka. S druge strane, prihodi su uvećani a rashodi smanjeni. Ipak, iako Pošta Srbije ostvaruje dobit radnici od toga nemaju ništa, iako su oni najzaslužniji za taj uspeh. Mnogi od njih se ucenjuju članstvom u SNS, prikupljanjem kapilarnih glasova, obaveznom vakcinacijom."
  • Svetlana stamenkovic

    03.10.2022 14:01
    Posta
    Sta gubite vremena na strajk ako vam je mala plata date otkaz i cao.ne nego ste navikli da zivite na ledjima drzave i nista ne radite.samoinicijativno dolazite niko vam ne tera na silu da radite ako necete
  • Saša

    08.10.2021 16:08
    Fali tu ponešto
    Čime ste, gospodo poštari, zaslužili veće plate? Time što umesto isporuke na stan ubacujete papirić u sanduče, pa onda moramo da idemo na poštu i guramo se za svoje pakete? Bez računa nam naplaćujete 145 dinara "otvaranje i zatvaranje paketa" koji primamo iz inostranstva, a pošto ni to nije - izgleda - dovoljno tu i tamo poneki paket jednostavno "ispari". Ako vam je 44.000 malo, možete se zaposliti kao obezbeđenje za 32.000, kao ja, ali za to vam treba minimalno 3. stepen stručne spreme tako da većina ipak neće moći.
  • Baki drmoser

    08.10.2021 00:49
    Citat: "Nasmejah se i onom komentaru za placanje carine,šošola misli da poštar odredjuje carinu od 100 din."

    "Šošola" misli da poštar trpa sebi u džep nešto što mu ne pripada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija