Načelnik u MUP: Paralelna struktura prikupljala podatke o Vučiću, imali podršku strane službe

Načelnik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije Tomislav Radovanović izjavio je da je ubeđen da je u MUP postojala paralelna struktura "sa precizno odabranim ljudima".
Načelnik u MUP: Paralelna struktura prikupljala podatke o Vučiću, imali podršku strane službe
Foto: 021.rs
Kako je rekao, njihov cilj je bio da "prikupljaju podatke o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici".
 
Radovanović je kazao da je grupa, formirana u vreme kada je resorni ministar bio Nebojša Stefanović, imala logističku i svaku drugu podršku "jedne zapadne obaveštajne službe", kao i da je uspostavila obaveštajnu mrežu kod "tajkuna" i organizovanih kriminalnih grupa.
 
"Ne mogu da kažem o kojoj je službi reč, ali je prelomna tačka verovatno put ministra Stefanovića u SAD u vezi predmeta Gvantanamo, koji je podrazumevao integraciju i resocijalizaciju dva lica iz te baze. Tada se sa određenim obaveštajnim strukturama SAD stupa u direktan kontakt i verovatno je iz tih kontakata proistekla dalja saradnja", kazao je Radovanović za TV Prvu.
 
On je ocenio da je slučaj Jovanjica bio "plan B" te "paralelne strukture" unutar MUP.
 
"Ne mogu da odvojim slučaj Jovanjica od prisluškivanja predsednika Srbije. Što se tiče prisluškivanih razgovora, mogu reći da nijedan nije inkriminušući i da ne postoji nijedan razlog za sumnju. Pošto iz prvog pokušaja nisu uspeli da diskredituju predsednika, prešli su na plan B i pokušali da Predraga Koluviju dovedu u vezi sa bratom predsednika Srbije", naveo je Radovanović.
 
Aleksić: Da li je Radovanović prisluškivao Vučića?
 
Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić reagovao je na izjavu Radovanovića na Tviteru.
 
"Da li je istina da je Toma Radovanović bio jedan od ljudi koji su prisluškivali predsednika? I lično Vučiću odneo snimke njegovih razgovora? Onda napredovao… Pokajnik ili ucenjivač?", napisao je Aleksić na Tviteru.
  • Nikola

    09.10.2021 15:08
    Jel to opet o stranim placenicima i domacim izdajnicima?
    Ma to su preuzeli iz baze, "vadikala" i njihovoj odbvani Svbije!
    Ista skola, samo djaci promenili klupe.
  • G pen

    09.10.2021 13:42
    Onda treba da im se zahvalite jer su radili vas posao.
  • Megre

    09.10.2021 11:22
    Prvo cistka
    U mnogim PU postoje duple strukture, cestite i one kriminalizovane. Znate vi jako dobro ko sta i kako radi, zato je vazno da se ocisti UKP kako bi se svima tresle gace pred njima. Dok toga nema, nece biti ni reda. Nije nase da se time bavimo sa vama preko medija. Cistite to unutar sebe i obavestite nas o rezultatima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.