Oslobođen optužbi da je čituljom na Fejsbuku ugrozio Vučića

Apelacioni sud pravosnažno je oslobodio Radoša Mićovića optužbi da je ugrozio sigurnost predsednika Republike 26. jula 2019. godine, jer je na svom Fejbuk profilu objavio predsednikovu umrlicu.
Oslobođen optužbi da je čituljom na Fejsbuku ugrozio Vučića
Foto: 021.rs (ilustracija)
Ovom odlukom preinačena je prvostepena presuda Višeg suda kojom je Mićović bio proglašen krivim i osuđen na uslovnu kaznu zatvora od godinu dana s rokom provere od četiri godine, objavio je danas Apelacioni sud u Beogradu.
 
Mićoviću se sudilo jer je sa svog kućnog računara na društvenoj mreži Fejsbuk, na svom profilu, objavio umrlicu predsednika Vučića, uz poruku: "Umro je naš Vučić, Dragi naš Vučiću, neka te anđeli večno čuvaju u sumpornom jezeru, Ožalošćeni: Mi mudri i pametni SNS sendvičari iz Centralne ljubavne uprave".
 
Nakon ove objave su, prema optužnici, pripadnici Uprave Vojne policije koji su angažovani na neposrednoj fizičkog zaštiti i obezbeđenju predsednika Republike podigli mere bezbednosti zaštite na najviši nivo.
 
Međutim, prema stavu Apelacionog suda, osnovano se žalbom branioca okrivljenog ukazuje da nije na nesumnjiv način utvrđeno da je okrivljeni izvršio krivično delo, jer nije nesumnjivo utvrđeno da je kod predsednika izazvan strah za život ili telo, lična nesigurnost, a što je za postojanje ovog krivičnog dela neophodno, napomenuo je sud.
 
Ističe da je o intenzitetu ugroženosti kao i težini pretnje koja je podobna da izazove strah, bilo neophodno da se izjasni oštećeni Vučić, a ne lice koje vrši njegovo obezbeđenje.
 
Javni tužilac nije predložio da se ispita oštećeni, već su, na okolnost da li mu je ugrožena sigurnost, u toku dokaznog postupka ispitivana lica koja su postavljena za rukovodioce njegovog obezbeđenja.
 
Apelacioni sud je smatrao da u toku postupka nije dokazano da je okrivljeni izvršio ovo krivično delo, zbog čega je prvostepena presuda preinačena u oslobađajuću.
  • S

    09.10.2021 20:33
    Groteska style
    Moram priznati da je duhovito na neki morbidan nacin...
    Mi stariji pamtimo i saputanje viceva o Titu.
  • otac Makarije

    09.10.2021 12:32
    Gde je slika ?
    da je uramimo u da se molimo.
  • Mile rent-a mozak

    09.10.2021 11:21
    Oslobođen je samo zato što je Đuka branilac, a ne tužitelj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.