Vučić: O Đukanovićevim optužbama unutar stranke

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je da neće komentarisati optužbe na račun ministra odbrane Nebojše Stefanovića, koje su iznete u intervjuima koje je vodio član SNS Vladimir Đukanović.
Vučić: O Đukanovićevim optužbama unutar stranke
Foto: 021.rs
"Pustite nas o optužbama Đukanovića, to ćemo mi da raspravljamo unutar naše stranke. O svemu tome ćemo da raspravljamo između sebe, a nadležni organi će da rešavaju ko je počinio krivično delo", rekao je Vučić novinarima nakon sednice predsedništva SNS u Beogradu.
 
On je kazao da je mimo predsedništva razgovarao sa Nebojšom Stefanovićem u predsedničkom kabinetu, ali nije otkrio detalje razgovora.
 
Na pitanje televizije N1 da li će posle teških optužbi na njegov račun Stefanović ostati ministar u vladi i član predsedništva SNS, Vučić je rekao da se "radi o licemerju".
 
"Oni koji vode kampanju protiv Vladimira Đukanovića ceo dan, traže njegovo isključenje iz Advokatske komore i zovu ga bizonom, odjednom su zabrinuti kako Nebojša može da bude član predsedništva", rekao je Vučić.
 
Predsednik SNS tvrdi da je nezakonito prisluškivan i da su laži da je "upao na mere" jer je razgovarao sa potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem i kontroverznim biznismenom Zvonkom Veselinovićem.
 
Rekao je i da su njegovog brata "nevinog pokušali da ubace u slučaj Jovanjica i dovedu u vezu sa Predragom Koluvijom", vlasnikom tog poljoprivrednog dobra na kom je pronađena najveća plantaža marihuane u Evropi.
 
"Sudski je dokazano da nije bilo nikakvih kontakata između njega i Koluvije nikada – sudski dokazano i pravosudno presuđeno", rekao je Vučić, ne objašnjavajući o kojoj je presudi reč.
 
Na pitanje zašto su inspektori MUP-a koji su radili na slučaju Jovanjica pozvani na poligraf treći put, nakon što su dvaput prošli poligraf, Vučić kaže da je neko u MUP-u "posumnjao da su pitanja bila dogovorena".
 
"Iz meni čudnih razloga su odbili tih deset minuta da potroše", rekao je Vučić.
  • Stranka

    10.10.2021 10:02
    A ko da raspravi unutar stranke? Izvorni naprednjaci su uglavnom sklonjeni u stranu. U organima stranke preovladjuju bivši žuti. Stranacke funkcije zauzimaju lazni doktori nauka,lazni strucnjaci,lazni eksperti,lazne patriote.
  • R

    10.10.2021 08:00
    R
    AV ugledaj se na Autriskog kancelara i daj ostavku!,
  • Dragan

    09.10.2021 23:36
    Ah
    Državne stvari raspravljati na privatnim sastancima to beše demokratija ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.