VIDEO: Sedam godina svaki dan terali osobu sa invaliditetom da prosi na ulicama Beograda

Nakon višemesečne istrage, uhapšeni su članovi kriminalne grupe J.S. (50) J.S (25) i M.Ž. (25) iz Beograda trgovine ljudima.
Kako se sumnja, oni su u periodu od decembra 2014. do oktobra 2021. godine, na teritoriji Srbije, koristeći teške životne prilike četrdesetdvogodišnje osobe sa invaliditetom, eksploatisali ga u vidu prosjačenja, govoreći mu da kao član porodice treba da joj doprinosi.
 
On je bio u obavezi da, bez obzira na vremenske prilike, prosi na prometnim raskrsnicama u Beogradu šest dana u nedelji i dnevno preda osumnjičenima minimum 100 evra.
 
Eksploatacijom žrtave trgovine ljudima, članovi kriminalne grupe, na mesečnom nivou, kako se sumnja pribavljali su protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 3.000 evra, a novac su koristili za sopstvene potrebe.
 
Prilikom pretresanja stana i drugih prostorija kod osumnjičenih pronađeno je i priveremeno oduzeto 650 evra, 18.000 dinara , kao i više mobilnih telefona.
 
Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.
 
  • Nomad

    12.10.2021 22:57
    Dobro jutro Kolumbo! Prosjačenje je još u doba Kraljevine SHS bilo jako dobro organizovano. Štaviše, bolje je organizovano nego kriminalne grupe. Neposredno se zna ko su glavni likovi, i koja armija prosjaka i nazovi bogalja radi tj. prosi za njih. Dnevne i mesečne kvote, kanali dojave, stroga hijerarhija, kazne... I nijedna vlast ne sme i ne može da se obračuna sa njim.
  • Aca

    12.10.2021 16:27
    ?
    Znači, slobodna raskrsnica? Koje su?
  • Zoran

    12.10.2021 15:01
    Promenite zakon i narko dilere, pedofile, silovatelje, ali i trgovce ljudima, ubice i sl zatvarajte na doživotnu robiju u nekim rudnicima i rešen problem...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.