Vučić na sastanku sa Srbima sa KiM: Šta god da se desi, Srbija i Beograd biće uz vas

Šta god da se desi i kako god da se desi, Srbija i Beograd će biti uz vas, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa Srbima sa Kosova i predstavnicima Srpske liste.
Vučić na sastanku sa Srbima sa KiM: Šta god da se desi, Srbija i Beograd biće uz vas
Foto: FoNet
On je poručio da će Srbija nastaviti da čuva mir i poštuje sve sporazume.
 
"Pred nama je težak period, biće ogromni pritisci na Republiku Srpsku, tražiće njen nestanak pred proleće i sve će to pasti na pleća Srbije. Na svemu tome će da rade najmoćnije zemlje sveta", rekao je Vučić.
 
Što se Prištine tiče, sa njima je nemoguće razgovarati, rekao je Vučić i poručio građanima da budu strpljivi, "jer oni neće da ispune sporazum".
 
"Ako krenu u nasilje, vi zaštitite svoj narod, a mi ćemo biti uz vas, samo imajte u vidu kolika je cena koju ćemo svi mi da platimo i zato je moja molba da to izbegnemo. Čuvaćemo mir, poštovaćemo sve sporazume, moja poruka i njima i vama je, nisam poput nekih, niti je Srbija kakva je bila ranije. Molimo ih, molim Albance da ne pokušavaju nasiljem da Srbe uvode u red, a ako to budu pokušali i misle da su uz podršku sila dovoljno jaki da to naprave, moj odgovor će biti kritalno jasan - u toj borbi u kojoj moramo da štitimo živote naše dece, njihov opstanak, ne samo da ćemo da ih zaštitimo već vam kažem da ćemo u toj borbi i da pobedimo", poručio je Vučić.
 
On je rekao da je danas pozvao specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, od koga je tražio da "zauzdaju Prištinu", a da je dobio odgovor da se radi na tome, posle čega su se jedinice Rosu povukle sa severa Kosova.
 
Predsednik Srpske liste Goran Rakić najavio je da će, ukoliko još jednom ponove scene nasilja na severu Kosova, uslediti opšti otpor srpskog naroda.
 
"Ma šta to značilo, branićemo se svim i svačim raspoloživim. Branićemo se, ne znam da li će nas proterati, pa da ostanemo u Raškoj", rekao je Rakić na sastanku sa državnim rukovodstvom.
 
Građani su postavljali pitanja i žalili su se Vučiću, uglavnom, na uslove života, bezbednosnu situaciju, slobodu kretanja, tražeći zaštitu, a bilo je predloga i da predstavnici srpske zajednice izađu iz institucija Kosova.
 
Stanite uz svoj narod, dok nije kasno, da ne bude "Oluje", progona i da ne iznosimo svoju decu u kovčezima, uglavnom su bile poruke ljudi sa Kosova koji su bili na sastanku u Raški.
 
Pored Vučića, u Raški su bili ministri Aleksandar Vulin, Nebojša Stefanović, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar petković i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.
 
Sastanak je bio otvoren za medije.
  • Aco Srbin

    14.10.2021 19:40
    Nemojte vise da branite taj napaceni narod,dosad vam odbrana nije isla.
  • Zvoncica

    14.10.2021 10:03
    ...
    Vucic je KOSOVO odavno priznao. Pa to jedino budala moze da ne zna. Aj sad da vidim koliko cete minusa izlupati ili mozda vam je proslo radno vreme za ovu temu. =)
  • brus

    14.10.2021 08:05
    vilis
    Gde je Vučić Srbe branio, tamo Srba više nema.
    Sećamo se čuvenog Vučićevog govora u Glini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.