Lončar najavio kovid propusnice i sankcije za lekare koji pacijentima savetuju da se ne vakcinišu

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je državni vrh nezadovoljan epidemiološkom situacijom, te je najavio uvođenje kovid propusnica.
Lončar najavio kovid propusnice i sankcije za lekare koji pacijentima savetuju da se ne vakcinišu
Foto: 021.rs
Lončar je ocenio da situacija "nije sjajna", te da državni vrh nije zadovoljan zbog prenapregnutosti zdravstvenog sistema.
 
"Pitanje je momenta kada ćemo uvesti kovid propusnice", najavio je, podsetivši da u velikoj većini zemalja Evrope postoje kovid propusnice.
 
Naveo je da Srbija neće biti "manje demokratska država od drugih u kojima nigde ne može da se uđe bez propusnica".
 
On je rekao da bi ugostitelje, ukoliko ne odobravaju uvođenje kovid propusnica, trebalo pitati da li je bolje da rade i 24 sata ali za one ljude koji su vakcinisani ili da uopšte ne rade.
 
Lekari koji građanima sugerišu da se ne vakcinišu ostaju bez licence?
 
Kako je Lončar potvrdio, nakon sastanka sa predstavnicima Srpskog lekarskog društva, dogovoreno je da će Lekarska komora Srbije protiv lekara koji pacijentima sugerišu da se ne vakcinišu podneti prijavu za ugrožavanje zdravlja i života ljudi.
 
Ti lekari, dodao je, odgovaraće i pred sudom časti Komore i "verovatno će izgubiti licencu".
  • /

    15.10.2021 07:24
    /
    treba malo srbi da se disciplinuju
  • jelena

    15.10.2021 07:09
    @remi,

    to i jeste pitanje svih pitanja samo ga niko glasno ne postavlja!
  • /

    14.10.2021 23:14
    /
    @Dijaspora6
    ovde se srba ne buni kada mu treba nesto u lidlu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.