Portal Bebac: Hitno usaglasite stavove o vakcinaciji, trudnice nam umiru

Portal Bebac pozvao je nadležne organe da hitno usaglase stavove o vakcinaciji protiv koronavirusa, jer "trudnice umiru".
Portal Bebac: Hitno usaglasite stavove o vakcinaciji, trudnice nam umiru
Foto: Pixabay
"Trudnice su uznemirene, preplašene, pod velikim su pritiskom i stresom, jer se na njih prebacuje odluka o vakcinaciji bez jasnih smernica i jedinstva struke", naveo je portal u saopštenju.
 
Oni dodaju da je situacija takva da su lični stavovi neodgovornih lekara stavljeni ispred nauke, medicine, struke i zvaničnih preporuka.
 
"Čak dolazimo do nedopustivih situacija da lekari pojedinih klinika, od kojih se neke bave vantelesnom oplodnjom, savetuju trudnice da se ne vakcinišu", navodi ovaj portal.
 
Saopštenje je upućeno nadležnom Kriznom štabu, Ministarstvu zdravlja i strukovnom Udruženju ginekologa i opstetičara Srbije, povodom sve učestalijih tragičnih ishoda i smrti trudnica i porodilja usled posledica koronavirusa, ali i saveta od strane "neodgovornih" lekara da se ne vakcinišu.
 
"Potrebno je pod hitno stati na put oprečnim mišljenjima, usaglasiti stavove struke i pred trudnice izaći sa jasnim i konkretnim informacijama i preporukama kako bi izbegli dalje umiranje trudnica i zaštitili kako njihovo zdravlje tako i zdravlje njihovih beba", piše u saopštenju.
  • maman

    15.10.2021 08:42
    zaviriti u tuđe dvorište
    Pošto od usaglašavanja bilo kakvog stava u našoj državi i među stanovništvom nema ništa, jednostavno u ovakvim situacijama treba ozbiljnije proučiti stavove zemalja koje vode računa o svojim državljanima. Recimo Švajcarska, Danska, Nemačka, Holandija ... Ako oni bodu, ubola bih se i ja da se dvoumim. A da je delta mnogo opasnija za trudnice nego prethodni sojevi, jeste. U GB svaka 6-ta inficirana trudnica završi na intenzivnoj. I nažalost pre par dana se još jedna odmakla trudnoća završila kobno za bebu (spašavan je majčin život) u Betaniji ...
  • Pera

    15.10.2021 07:55
    Svima pruziti punu informaciju. Ko nije u stanju da shvati o cemu se radi i red je da dodje do prirodne selekcije. Ako postoje avaks roditelji, kakva bi bila deca koju isti vaspitavaju?
  • Trudnica

    14.10.2021 22:43
    Nisam se usudila da u trudnoću uđem nevakcinisana. I suprug i ja smo se vakcinisali.
    Necu da pametujem I ja odlučujem kao nestrucna osoba. Znam samo da mi decu od prvog dana u porodilistu vakcinišu, na svakom savetovalistu po dve vakcine, samo bodu. A ja cu se kao praviti stručna i reci da neću vakcinu. Šta kažu lekari, tako radim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija