Preminuo glumac Marko Živić

Glumac Marko Živić preminuo je u 50. godini od posledica koronavirusa u bolnici "Dragiša Mišović".
Vest o smrti glumca potvrdilo je Beogradsko dramsko pozorište, čiji je bio stalni član.
 
"Danas je u Beogradu preminuo prvak našeg pozorišta Marko Živić. Hvala mu za sve i večna mu slava. Dragi Marko, zauvek ćeš biti sa nama", navodi se u saopštenju BDP.
 
Živić je poslednje tri nedelje proveo na bolničkom lečenju, a stanje mu se sve više pogoršavalo. 
 
On je imao obostranu upalu pluća, a dobio je i bakterijsku infekciju digestivnog trakta koja je dodatno zakomplikovala njegovo stanje. Glumac je 2008. godine otkrio da boluje od raka želuca i jednjaka. Posle teške operacije i lečenja, uspeo je da se oporavi.
 
Ostaće upamćen po bogatoj pozorišnoj i televizijskoj karijeri.
 
Marko Živić je rođen 4. aprila 1972. godine u Kruševcu.
 
Glumu je završio 1995. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Markovića. Bio je deo stalne glumačke postave u Pozorištu na Terazijama i stalni član Beogradskog dramskog pozorišta. Dobitnik je mnogih nagrada. 
 
Bio je stalni član Pozorišta na Terazijama i Beogradskog dramskog pozorišta, gde je igrao u brojnim predstavama, poput "Kad su cvetale tikve", "Ne igraj na Engleze", "Sviraj to ponovo", "Let iznad kukavičjeg gnezda", "Delirijum tremens"...
 
Glumio je i u filmovima i serijama, poput "Beogradskog fantoma", "Montevideo, Bog te video", "Senkama nad Balkanom", kao i u novoj seriji "Branilac" na RTS-u.
 
Na televiziji se često pojavljivao u ulozi voditelja. Na RTS-u je bio jedan od voditelja novogodišnjeg šou-programa Luda noć. Osim toga, pet ciklusa je vodio kviz Zdravo Evropo, a imao je emisiju Marko Živić šou na TV Foks.
 
Često je davao glasove crtanim likovima u sinhronizovanim verzijama na srpskom, pa je tako bio medved Belu u Knjizi o džungli 2, Nim Galu u filmu Epik, Rafaelo u Rio i Rio 2, Miro u Arturu i Minimojima i miš Morton u Hortonu.
 
Bavio se humanitarnim radom i učestvovao u brojnim akcijama.
  • Misa

    20.10.2021 10:43
    Jelena odgovor
    Za koga radite? Koga vi zastupate? Čoveku neka je laka crna zemlja a porodici saucesce.
  • Pmila ns

    15.10.2021 15:06
    Marko
    Zao mi je dragog, duhovitog veselog glumca. Znala sam da ce, pored osnovne bolesti, ovo biti neminovno. Laka mu zemlja. Saucesce porodici i svim ljudima koji su ga voleli.
  • JeLLena

    15.10.2021 14:36
    Odgovor JeLeni (iz SNP-a)
    Naravno da je degutantno pričati o vakcinama, najbolje bi bilo pobacati ih na smetlište, pa neka bakterije i gljive budu zatrovane, a ne mi... Nije vakcina nikome pomogla, sve umiru vakcinisani oko nas, samo što to niko neće da kaže, kao i da je Zemlja ravna, a bila sam na ivici i videla ambis svojim očima.
    p.s. sarkazam - proveriti značenje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.