Više od 2.840 građevinskih dozvola u avgustu, 39,3 odsto više nego prošle godine

U avgustu 2021. godine izdate su 2.843 građevinske dozvole, što je 39,3 odsto više nego u istom periodu prethodne godine, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).
Više od 2.840 građevinskih dozvola u avgustu, 39,3 odsto više nego prošle godine
Foto: 021.rs
Od ukupnog broja dozvola izdatih u avgustu, 81,6 odsto odnosi se na zgrade, a 18,4 odsto na ostale građevine.
 
Ako se posmatraju samo zgrade, 81,4 odsto dozvola izdato je za stambene, a 18,6 odsto za nestambene zgrade, dok se kod ostalih građevina najveći deo odnosi na cevovode, komunikacione i električne vodove (69,0 odsto).
 
Prema dozvolama izdatim u avgustu 2021. godine u Srbiji, prijavljena je izgradnja 3.271 stana, s prosečnom površinom od 77,4 metra kvadratna, saopšteno je iz RZS. 
 
Od ukupnog broja stanova u novim stambenim zgradama, 11,3 odsto biće građeno u zgradama s jednim stanom, s prosečnom površinom od 147,9 metara kvadratnih, a 87,2 odsto stanova biće građeno u zgradama s tri i više stanova, i njihova prosečna površina biće 66,5 metara kvadratnih.
 
Predviđena vrednost radova novogradnje u avgustu 2021. iznosi 84,8 odsto od ukupno predviđene vrednosti radova.
 
Posmatrano prema oblastima, najveća građevinska aktivnost očekuje se u Raškoj oblasti, 28,4 odsto od predviđene vrednosti novogradnje, zatim slede Beograd (17,9 odsto), Južnobačka oblast (10,9 odsto) i Sremska oblast (pet odsto), dok se učešća ostalih oblasti kreću do 4,8 odsto.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.