Pašalić: Nadležni da odlože sva masovna okupljanja

Zaštitnik građana Zoran Pašalić apelovao je na nadležne organe da, u cilju zaštite građana od širenja korona virusa, na određeni period odlože sve vrste masovnih okupljanja.
Pašalić: Nadležni da odlože sva masovna okupljanja
Foto: Medija centar Beograd
Pašalić je naveo da nikada nije bio za primenu strogih mera koje bi ograničavale ljudska prava, ali da je vidno da se mnogi građani ne pridržavaju mera zaštite i da ne veruju da je kovid-19 smrtonosan.
 
On je apelovao na građane Srbije da se pridržavaju propisanih protivpandemijskih mera i da se vakcinišu protiv kovida-19.
 
"Zbog velikog broja obolelih, situacija u našem zdravstvenom sistemu je veoma teška i zato apelujem na solidarnost građana u borbi protiv pandemije. U ovoj situaciji se ne postavlja samo pitanje obolelih od kovida-19, već svih bolesnih u Republici Srbiji kojima se, iz objektivnih razloga, ograničavaju ljudska prava i koji ne mogu da se leče", naveo je Pašalić.
 
Ombudsman je kazao da će zatražiti da se primena protivpandemijskih mera strogo kontroliše, jer je institucija Zaštitnika građana dobila mnoge pritužbe građana da se propisane mere zaštite ne poštuju.
  • @Milan.

    16.10.2021 09:56
    Ne baljezgaj vec se vakcinisi, stavi masku, drzi distancu, izbegavaj okupljanja i moli Boga da se ne zarazis.
  • Milan.

    16.10.2021 00:56
    Stopa reprodukcije u svetu je 0,95 i smanjio se broj slučajeva za -150.000,međutim u Srbiji je 1,15 i slažem se da treba zabraniti masovna okupljanja na 3 meseca pa da vidimo da li ćemo imati pad stope reprodukcije i recimo da imamo pad i da padne na 0.18 mi ćemo imati manje od 1500 pozitivnih svakodnevno,ali u slučaju da za tih 3 meseca ne padne stopa reprodukcije onda ne vidim zašto bi branili masovna okupljanja.

    Evo primer imali smo sahranu Amfilohija 1.10.2020 godine tada je u CG SR bila 1,18 -1.01.2021 SR je bila 1,00 dakle nije skočio stopa reprodukcije(SR) na 2,05 a očekivalo se da skoči.

    1.1.2021 324 slučajeva u CG dakle sahrana nije dovela do rasta broja pozitivnih u CG.
  • Jelena.

    15.10.2021 22:15
    Treba dosta toga uraditi da bi se epidemija stišala,nečinjenje kriznog štaba leđa nam tako lome nama kome lečimo pacijente od corone.

    Obavezna vakcinacija za sve bi nas spasla i nas medicinske radnike,i stanovništvo od korone.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija