Dijana Hrkalović privedena nakon iskaza njenog bivšeg saradnika

Krivična prijava protiv Dijane Hrkalović zasniva se na iskazu njenog kolege Dejana Milenkovića da policija nije na vreme dostavila izveštaje o otvaranju telefona nakon ubistva Vlastimira Miloševića.
Dijana Hrkalović privedena nakon iskaza njenog bivšeg saradnika
Foto: 021.rs
Protiv nje je podneta krivična prijava za trgovinu uticajem tokom istrage u slučaju ubistva koje se desilo u januaru 2017. godine u centru Beograda, koje je u javnosti poznatije kao "ubistvo na šinama".
 
Za to ubistvo prvobitno je bio optužen Veljko Belivuk, ali je na kraju oslobođen svih optužbi.
 
Prema nezvaničnim saznanjima BIRN-a, Hrkalović se tereti da je izveštaje o otvaranju telefona koji su pronađeni nakon tog ubistva, tužilaštvu dostavila tek pred početak suđenja.
 
Bivši šef Službe za specijalne istražne metode Dejan Milenković, protiv kog je juče takođe podneta krivična prijava, navodno je u svom iskazu policiji konstatovao da je zbog Hrkalović te izveštaje dostavio kasno, zbog čega tužilaštvo nije moglo da se spremi za taj sudski proces.
 
Branilac bivše državne skretarke Sead Spahović je za BIRN naveo da ona tokom jučerašnjeg saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal nije priznala krivično delo koje joj se stavlja na teret.
 
Spahović dodaje i da krivična prijava nema veze ni sa jednom od afera o kojoj se pisalo u provladinim medijima i napominje da je reč o krivičnom delu iz poglavlja krivičnih dela po službenoj dužnosti.
 
"Ovo napominjem zbog toga što je sada jasno da tužilaštvo nju ne tereti za atentat na predsednika, pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, nameštanje afere Jovanjica, prisluškivanje predsednika Republike niti bilo koji krvni delikt", kaže Spahović.
 
On je rekao i da joj je pritvor određen zbog mogućnosti uticaja na svedoke.
 
"Međutim, svi svedoci su policajci i službena lica zaposlena u MUP-u, tako da je besmislena tvrdnja da bi ona mogla uticati na te ljude koji protiv nje vode istragu već godinu dana", ocenio je Spahović.
 
Spahović dodaje i da joj tužilac prilikom saslušanja nije predočavao dokaze, tako da tim branilaca ne zna kojim dokazima raspolaže tužilaštvo.
 
Dijana Hrkalović je uhapšena juče posle podne, a saslušanje u Tužilaštvu za organizovani kriminal je završeno uveče nešto pre 22 sata. Njoj je određen pritvor do 30 dana.
  • Neko

    16.10.2021 21:03
    Samo kazem
    Nema od ovoga nista. Karte se do kraja ne mogu otvoriti, tako da od pravicnosti nema nista. Zamajavaju narod. Jos ostaje da "Djuka" poprica sa njom i samim tim je abolirana.
    Strahota bozija!
  • R

    16.10.2021 20:49
    Dijana
    Angažuj pravnog maga advokata/političara/novinara Đuku Molera poznatog i kao Đuka Bizon! Još kada izađeš iz pritvor i daš intervju advokatu/političaru/novinaru,mogu da ti pljunu pod prozor!
  • V5

    16.10.2021 20:14
    Glumataju neprestano
    Dok ne padnu neke presude i apelacioni sud ih potvrdi, ne treba mnogo obraćati pažnju na ove vodvilje. Nazadnjaci su poznati po nepoštovanju zakona i obmanjivanju javnosti. Sve ovo je još uvek lakrdija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.