Vulinu hilandarska gramata: Uveren sam da ponos zbog svepravoslavnog kampa oseća svaki Srbin

Ministru unutrašnjih poslova Srbije Aleksandru Vulinu danas je darovana hilandarska gramata, ukazom arhimandrita Metodija, igumana manastira Hilandara.
Kako je saopštio MUP, Vulin je nagrađen za "iskazano dobročinstvo pri ustrojenju hilandarskog sela u Sijarinskoj banji, kao i za nesebičnu pomoć i doprinos hilandarskim aktivnostima".
 
Vulin je naveo da "oseća posebnu radost i ponos zbog podizanja svepravoslavnog kampa prijateljstva u Sijarinskoj banji".
 
"Ponosan sam na kamp prijateljstva, koji je uz pomoć sveštenika i monaha manastira Hilandar i dobrih i čestitih ljudi izgrađen ovde u Sijarinskoj banji, u Medveđi. Kamp prijateljstva od sada će predstavljati mesto gde će se srpska deca i omladina, gde god ona živela, odakle god dolazila, okupljati, učiti svoju nacionalnu istoriju, učiti veronauku, družiti se i širiti humanost. Uveren sam da svaki Srbin danas sa mnom deli i oseća jednak ponos", poručio je Vulin u svojoj pisanoj zahvalnici.
 
U ime ministra unutrašnjih poslova, u Sijarinskoj banji, igumansku gramatu primio je pomoćnik ministra policije i načelnik Uprave za grad Beograd Veselin Milić.
  • Moj stav

    17.10.2021 11:03
    /
    poštovani vernici , ako do sad niste videli pravo , otudjeno od naroda lice svojih duhovnih pastira, nek' vam je bog na pomoci.
  • Mile

    17.10.2021 08:57
    Vernici shvatite da crkva nema veze sa religijom. Ona zloupotrebljava istu za rad novčane koristi. Naravno, među sveštenicima ima i onih vrednih svog zvanja ali većina je tu iz koristi.
  • Cane liman

    17.10.2021 07:43
    Nisam ponosan nego ponižen što si ti tu gde si sada....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija