Advokat: Smena načelnika koji je razotkrio Jovanjicu bila bi osveta za hrabrost

Smena načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodana Milenkovića bila bi ponižavanje zakona i institucija Srbije, ocenio je advokat Zdenko Tomanović.
Milenković je jedan od zaslužnih za otkrivanje uzgoja marihuane na plantaži "Jovanjica". 
 
"Načelnik Milenković je rizikujući i svoj život, zajedno sa inspektorom Mitićem i velikim brojem svojih kolega, otkrivao učešće visokih funkcionera državnih organa i bezbedonosnih službi u slučaju Jovanjica i njegova smena bila bi osveta za hrabrost da primene zakone naše zemlje i štite pravni poredak", naveo je Tomanović, koji je Milenkovićev pravni zastupnik.  
 
Prema njegovim rečima, "kampanja onih koji nisu nadležni, protiv onih koji su nadležni", započela je nakon intervjua prvooptuženog za slučaj Jovanjica Predraga Koluvije, sa njegovim advokatom i poslanikom vladajuće partije Vladimirom Đukanovićem.
 
Tomanović je istakao da je sve to "afirmisao državni vrh", najavljujući "dolazak istine i spektakularno otkrivanje kriminalne organizacije u srcu države".
 
"Iako nadležno tužilaštvo i sud postupaju u predmetu koji se temelji baš na radu načelnika Milenkovića i njegovog tima, nijedna pravosudna institucija nije ukazala nosiocima vlasti da je zakonom zabranjeno da oni ocenjuju dokaze, vrednuju iskaze i komentarišu postupak te da je pravna kultura njihova obaveza", naveo je Tomanović.
 
Advokat načelnika Milenkovića ističe i da su time "stvoreni uslovi za pravno nekontrolisano ometanje pravde zbog političkog rizika koji nosi dalja primena zakona u slučaju Jovanjica".
 
"Pravo mora da bude iznad svih pa i iznad nosioca vlasti i vaninstitucionalnih centara moći", rekao je Tomanović.
 
Mediji su ranije preneli da je načelnik Policijske uprave za Grad Beograd Veselin Milić napisao predlog za privremeni premeštaj načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodana Milenkovića na mesto inspektora u Odeljenje za ratne zločine.
  • igor_t

    22.10.2021 09:38
    Slika i prilika mafijaske drzava.
    Ovo samo istom merom moze da se skine sa vlasti
  • Imre

    17.10.2021 19:31
    Ovo je poruka vlasti policiji i zandarmeriji da ne zabadaju nos u poslove politicara.Secamo se da je i niska zandarmerija zabadala nos gde idu braca Aleksandra Vucica i Sinise Malog.Taj slucaj dobio je 2019 god.epilog 7 policajaca je izbaceno iz zandarmerije,nacelnik niske zandarmerije je smenjen sa tog mesta ,dok su trojica zandara ostala na poslu uz uslov da u tri godine ne ponove zabadanje nosa.
  • voja

    17.10.2021 18:42
    kako da ne
    Nije čovek znao da ima 4 tone marihuane na svom imanju,onda policija hapsi po uluci klince skida ih na sred ulice nađe im džojus i odma u zator ,terećenje za posedovanje i proizvodnju i stavljanje u promet ,za jedan džokavac a čovek nije znao da ima 4 tone džokavaca....i naravno vlast stupa na scenu i počinje gađanje glinenih golubova .Dokle će od nas sti ti da prave amerikance ...nismo mi amerikanci mi smo srbi i nismo glupi kao predhodno navedeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.