Srpska lista proglasila pobedu u svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu

Predsednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je večeras da je ta politička opcija pobedila u svih deset opština sa većinski srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji.
Rekao je i da je njihov kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice Milan Radojević osvojio "više od 10.776 glasova".
 
On je na konferenciji za medije nakon današnjih lokalnih izbora na teritoriji Kosova kazao da je srpski narod pokazao "snagu, jedinstvo i slogu", ali i da će nastaviti da insitiraju na uspostavljanju Zajednice srpskih opština (ZSO). 
 
"Borimo se za ZSO, ukoliko ne bude (bilo) ZSO, neće biti ni kosovskih institucija...(Srpski narod) je poslušao poziv Srpske liste i predsednika Srbije Aleksandra Vučića", naveo je Rakić.
 
On je dodao da su podaci za Severnu Mitrovicu konačni, da su u ostalim lokalnim samoupravama oni preliminarni, ali da je po njima predstavnica Liste u Gračanici Ljiljana Šubarić osvojila "četiri puta više glasova od protivkandidata".
  • Ljubitelj znanja

    18.10.2021 10:07
    Da li ministar u vladi Kosova, može da nam kaže rezultate u opštinama sa manjinskim srpskim stanovništvom i da ih nabroji? I sa koliko procenata je srpska lista pobedila, u svim opštinama sa većinskim srpskim stanovništvom, tj. Kosovskoj Mitrovici?
  • Vladika bački

    17.10.2021 22:12
    Rosu
    Hoće kod Pacolija na jahtu da proslavi ili prvo kod Đurića u Vašington da viču zajedno Aco Srbine!
    Valjda vam je sad jasnije da je frka pre neki dan bila samo predstava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.