Šta piše u krivičnoj prijavi protiv Dijane Hrkalović?

Dijana Hrkalović privedena je zbog sumnje da je naložila Dejanu Milenkoviću Bagziju da uspori dostavljanje izveštaja iz telefona osoba.
Te osobe se navodno dovode u vezu sa ubistvom Vlastimira Miloševića u centru Beograda, navodi se u krivičnoj prijavi koja je podneta protiv bivše državne sekretarke. Kako se navodi, to je za sada jedina stvar za koju Hrkalovićevu terete.
 
Sledeći korak u istrazi protiv bivše državne sekretarke je ispitivanje devetorice policajaca koji rade u odeljenju Službe za specijalne istražne metode, prenosi Blic. Takođe, prema nezvaničnim saznajima, tužilaštvo još nije naložilo veštačenje njenih mobilnih telefona.
 
Protiv Dijane Hrkalović podignuta je krivična prijava za trgovinu uticajem, a Dijana je sve navode na saslušanju negirala, jer kako navodi njena odbrana, njima je pokazana samo krivična prijava protiv nje, "ali ne i dokazi". Takođe, kako navodi advokat bivše državne sekretarke, Nenad Tasić, u predmetu nema naredbe da se veštače njeni telefoni.
 
"Sledeći korak u istrazi je saslušanje svedoka, a to su policajci koji su i dalje aktivni. Sve se radi po ubrzanom postupku, a mi ćemo svakako uložiti žalbu na pritvor", rekao je Nenad Tasić.
 
Nezvanično se navodi da su osobe iz čijih telefona je Dijana stopirala izveštaje zbog ubistva na šinama Veljko Belivuk i osobe iz njegovog klana.
 
"Izveštaji iz telefona su dostavljeni, ali se ona tereti za to ih je kasno dostavila tako da je zbog toga jedno suđenje moralo da se odloži", rekao je Ahmed Delimeđac.
 
Kako se predpostavlja, svedoci policajci koji će biti ispitani rade na odeljenju Službe za specijalne istražne metode i oni se zapravo vezuju za istragu protiv Milenkovića i svi su i dalje u službi.
 
Bivša državna sekretarka će se, kako se navodi, ponovo izjasniti kada bude videla dokaze.
 
Podsetimo, krivična prijava tereti i Bagzija Milenkovića za zloupotrebu službenog položaja.
 
Dejan Milenković, zvani Bagzi, bivši je načelnik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije MUP Srbije. Bio je jedan od najbližih saradnika Dijane Hrkalović i jedan od vođa policijske radne grupe "Mangusta", za koju se sada veruje da je iskorišćena za nelegalno prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice.
 
Sve informacije koje su na taj način skupljene radom "Manguste" su preko Bagzija Milenkovića završavale na stolu Dijane Hrkalović.
 
Ona se sumnjiči da je oformila pomenutu ozloglašenu grupu dok je bila na vrhuncu svoje moći u MUP. Grupom su, kako je "Blic" prvi pisao, osim nje, upravljali Coka Damnjanović i Nikola Begović, šef odseka u Službi za specijalne istražne metode. Ovoj grupi se "na dušu" stavlja i tužna sudbina inspektora Dejana Jovića.
 
Podsetimo, karatista Vlastimir Milošević ubijen je 30. januara 2017. godine ispred zgrade u kojoj je stanovao. U vezi sa ovim zločinom je posle samo nekoliko dana uhapšen Veljko Belivuk i osumnjičen da je počinio ubistvo, što je i pisalo u krivičnoj prijavi koju je policija protiv njega podnela. Posle šest meseci istrage, tužilaštvo ga je pod čudnim okolnostima optužilo samo za pomaganje u zločinu, da bi posle suđenja bio oslobođen krivice.
 
Kako je došlo do ovakvog preokreta i dalje nije sasvim jasno, piše Blic. Verzija koja je plasirana na suđenju je da DNK trag, nađen na automobilu korišćenom prilikom ubistva, nije bio potpun, pa samim tim ni dovoljan za osuđujuću presudu. Takođe, DNK nađen na kapiji ulaza u kojem je stanovao Milošević je navodno bio "kontaminiran".
 
Na suđenju Belivuku i Miljkoviću svedočila je veštakinja Milica Keckarević Marković koja je rekla da je došlo do nesporazuma u komunikaciji s policijom i da Belivukov trag nikad nije nađen na kapiji. Ova tvrdnja bila je dovoljna da Belivuk bude oslobođen. Nakon toga, počeo je uspon Velje Nevolje u beogradskom podzemlju što je kasnije dovelo do više ubistava koje je, kako se sumnja, počinila njegova kriminalna grupa.
  • Mile rent-a mozak

    20.10.2021 14:11
    Ja sam hteo, još pre nekoliko godina, da registrujem u APR-u, "Radnju za trgovinu uticajem" i nisu mi dozvolili, kažu ne postoji šifra. Potom sam došao na ideju da otvorim uslužnu radnju "Perionica Para". Opet mi nisu dali, sad kažu ima šifra, ali ne može taj naziv. Totalno sam u bedaku i neću da se bavim biznisom. Čak mi ni žena nije dozvolila da budem Upravnik kuće, ali to razumem njena je. A ja samo hoću da budem koristan po moju zemlju.
  • ex chapman

    20.10.2021 11:13
    prijateljica
    noci
    postavljena od strane krimosa da koordinira saradnju sa MUPom
    a ovo sad je samo klasican obracun jednih mafijasa sa drugima
    jedino sto omi nije jasno je oko cega su se posvadjali. jel i ovo mozda ima veze sa jovanjicom? zna li neko?
  • U celoj

    20.10.2021 11:10
    Ovoj priči
    Jedino je prvorođeni nevin i naivan... Ko francuska sobarica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.