Penzionerima 1. novembra još 30 evra, ostalim građanima dan kasnije

Penzioneri će prvi dobiti još 30 evra pomoći od države - 1. novembra, dok će ostalim građanima biti isplaćena 2. i 3. novembra, najavio je ministar finansija Siniša Mali.
Penzionerima 1. novembra još 30 evra, ostalim građanima dan kasnije
Foto: 021.rs
On je naglasio da se do sada ukupno za dobijanje novčane pomoći od države prijavilo 5,767 miliona građana.
 
"Država nastavlja da pomaže i privredi i građanima i 1. novembra ćemo, kao što sam i obećao, već isplatiti najveći deo građana. Drugih 30 evra pomoći države penzioneri će dobiti 1. novembra, a 2. i 3. novembra ćemo isplatiti ostale građane", kazao je Siniša Mali.
 
Na pitanje šta mogu da urade građani koji su promenili banku nakon što su se prijavili za dobijanje državne pomoći, Mali je rekao će tim građanima država automatski otvoriti namenski račun u toj banci u kojoj je neko već imao račun, kako bi mogao tu da dobije novčanu pomoć.
 
"Dakle 1. novembra kreću isplate i do 3. novembra svi će biti isplaćeni (koji su se za to prijavili). Očekuje nas i 20 evra u decembru, što je bio deo rebalansa budžeta", naveo je Mali.
 
On dodaje da od 15. do 30. novembra traje prijava preko portala Uprave za trezor za one koji se nisu prijavili za pomoć od 30 evra isplaćenih u maju i za 30 evra u novembru, a koji žele da dobiju 20 evra u decembru ili sada ispunjavaju uslove - u međuvremenu su dobili prebivalište ili ličnu kartu, ili postali punoletni.
  • H

    22.10.2021 08:14
    H
    Ovo je ponizavanje naroda koji je sam izabrai! Danas 30 eura je tri dana neibilne hrane za dvoje! Ako ovako misle da kupe glasove na ovu skupocu igubili su unapred! Mali bez 500 eura nista! Mi smo prvi u jevropi po ekonomiji tako veli AV!
  • Dragan

    21.10.2021 21:20
    Ah
    Malo druže,malo ......za glas ćeš da drešiš kesu i to za više nula.Rusi 150 dolara,hrvati 300 evra.
  • 56

    21.10.2021 21:17
    Mnogo providno
    Mislim da ovog udeljivanja milostinje ne bi bilo da se ne približavaju "demokratski" izbori.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.