Dijana Hrkalović ostaje u pritvoru, odbijena žalba

Krivično vanpreresno veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu (Specijalni sud) odbilo je danas žalbu branilaca nekadašnje državne sekretarke u Ministarstvu unustrašnjih poslova Dijane Hrkalović.
Njeni branioci su žalbom tražili da se preinači rešenje sudije za prethodni postupak i da joj se pritvor ukine i omogući odbrana sa slobode.
 
Njoj je određen pritvor zbog opasnosti da će uticati na svedoke.
 
Hrkalović se krivičnom prijavom tereti da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao "ubistvo na šinama", za koje je bio optužen, a kasnije pravosnaznzo oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe "Principi".
 
Ovi izveštaji, prema rečima njenih advokata, nemaju veze sa DNK analizama kako se to pojavilo u nekim novinama. Sve navode krivične prijave Hrkalović je negirala na saslušanju u tužilaštvu.
 
Ona se tereti za krivično delo trgovina uticajem, a Milenković za krivično delo zloupotreba službenog položaja.
 
Hrkalović je uhapšena u petak 15. septembra, nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i iste noći joj je određen pritvor, dok se Milenković brani sa slobode.
  • Rile

    22.10.2021 13:08
    Dijana, dijana.........
    Zbog Tebe nema šanse da primetimo razna poskupljenja el.struje, goriva, gasa.....mesa....što učini đevojko?
  • Nsadjanin

    22.10.2021 09:25
    Ali ta njena namrstenonst na svim slikama I snimcima hahahahaha. Pravda za dijanu !!! Ajmo jednom da uhapsimo I kaznimo one iza senke ... mislim,sprdam se za pravdu za diksi
  • Kohoutek II

    22.10.2021 02:55
    Ko šta pije?
    Malo sigurniji svet

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija