"Sputnjik" iz Torlaka od danas u upotrebi

Vakcine "sputnjik ve" proizvedene na Institutu "Torlak" u Beogradu danas su dobile dozvolu za upotrebu od Agencije za lekove i medicinska sredstva, potvrdio je ministar Nenad Popović.
"Sputnjik" iz Torlaka od danas u upotrebi
Foto: 021.rs (arhiva)
"To znači da će vakcine sputnjik ve 'mejd in Srbija' od danas početi da se koriste na vakcinalnim punktovima širom Srbije", rekao je Popović, koji je i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom.
 
Istakao je da je do sada na Institutu Torlak proizvedeno blizu 1,5 miliona doza vakcina "sputnjik", a da će do kraja godine biti proizvedeno najmanje četiri miliona doza.
 
"Kada nadležni organi procene da u Srbiji imamo dovoljno ruske vakcine za sopstvene potrebe, državno rukovodstvo doneće odluku o izvozu vakcine 'sputnjik'. Srbija je danas dovoljno snažna da pomaže drugim zemljama u okruženju i Evropi", rekao je Popović.
 
Srbija je, dodaje, jedina zemlja u Evropi koja proizvodi vakcinu "sputnjik".
 
Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Danica Grujičić primila je danas prvu dozu vakcine "sputnjik ve" koja je proizvedena na Institutu "Torlak".
  • pobogu

    23.10.2021 01:39
    Obzirom na mentalitet danasnjih Srba, "made in Serbia" izbegavam koliko mogu. Cast izuzecima...

    Pa i Vucic i ekipa su proizvodi mentaliteta danasnjih Srba...
  • Puki

    22.10.2021 21:31
    Ajte
    molim vas to je samo prelivanje iz velikih kanistera u manipulativne bočice-doze,kakva "proizvodnja",laži,prevare,manipulacije,pa ovo Tarzan ne bi smislio
  • Dragan

    22.10.2021 21:30
    Eh
    Eto vakcine za ruske turiste koji dolaze samo radi vakcine..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija