Zaštitnik građana: Država da preduzme sve da građanima obezbedi pravo na zdravlje

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je danas da nadležni državni organi treba da preduzmu sve da obezbede zajamčena prava građana i da stvore potpuno ostvarenje prava na zdravlje.
Zaštitnik građana: Država da preduzme sve da građanima obezbedi pravo na zdravlje
Foto: Medija centar Beograd
Istakao je da je vakcinacija najbolji odgovor za izlazak iz teške epidemiološke situacije.
 
"Pravo na zdravlje je jedno od osnovnih ljudskih prava, a njegovo narušavanje iz bilo kojeg razloga povlači narušavanje drugih prava", naveo je Pašalić.
 
On je ocenio da situacija sa epidemijom kovida-19 u Srbiji postaje "alarmantna" i apelovao na sve građane da se pridržavaju propisanih mera zaštite.
 
"Broj zaraženih i broj umrlih su već duži period veoma zabrinjavajući i zato apelujem na građane da se pridržavaju epidemiloških mera zaštite i da se vakcinišu. U okolnostima u kojima se sada nalazimo vakcinacija protiv virusa kovid-19 je najbolji odgovor", kazao je Pašalić.
  • Aleh

    23.10.2021 15:36
    Kako je to estetski sročeno, "nadležni državni organi", a vi se, dragi organi, prepoznajte ili odbacite svaku odgovornost.
  • Babac

    23.10.2021 07:53
    Otkud ovaj
    Posle godinu i po koroninog prisustva u ovoj jadnoj zemlji, probudio se "zaštitnik građana"!!! Ha, ha, ha... da nam on nije rekao da je situacija alarmantna, ne bi znali! Ili priprema teren za svoj novi mandat (kao, radi nešto)?
  • Rock

    23.10.2021 02:00
    Done
    Drzava je omogucila izbor vakcina. Ceo svet hrli da se vakcinise, najstroziji popustaju mere jer su vakcinisali veliki procenat svojih gradjana. Ali, Srbi su uvek filozofi, oni znaju bolje i za sve je kriv Vucic. Pogledajte se u ogledalo - tu cete naci krivce od lupanja u serpe do izbegavanja vakcine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija