Ružić: Razgovaraćemo o uvođenju onlajn nastave na jednu ili dve nedelje

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas u Nišu da će u četvrtak razgovarati sa predstavnicima zdravstvenog dela Kriznog štaba.
Ružić: Razgovaraćemo o uvođenju onlajn nastave na jednu ili dve nedelje
Foto: Pixabay
Kako je rekao, razgovaraće o tome da li će biti potrebno uvođenje onlajn nastave u školama na jednu ili dve nedelje.
 
Prema Ružićevim rečima, o tome će se sutra razgovarati i u Ministarstvu zdravlja, ali i ukoliko dođe do uvođenja onlajn nastave, to se neće odnositi na predškolske ustanove, učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, možda ni na peti i šesti razred.
 
"Svakako će reč struke biti ona koja će opredeljivati buduće modele koje ćemo primenjivati u Srbiji, ali odgovorno tvrdim da virus ne dolazi iz škola. Jasno je da virus isključivo dobijamo spolja", rekao je Ružić novinarima na obeležavanju 50 godina rada Filozofskog fakulteta u Nišu.
 
Kako je kazao, svi podaci govore da je procenat zaraženih u školama oko 1,5 odsto.
 
"Ove nedelje imamo četiri jedinice lokalne samouprave sa kombinovanom nastavom, prethodne nedelje bile su tri. Druge nedelje u septembru oko 27 škola je bilo sa kombinovanim modelom, a tri jedinice lokalne samouprave su imale potpunu onlajn nastavu", naglasio je Ružić.
 
On je izjavio da je, kada je o zaposlenima u prosveti reč, najveći procenat vakcinisanih na fakultetima, preko 62 odsto, a prosečan procenat vakcinisanih je oko 50 odsto.
 
Prosečni procenat vakcinisanih, dodao je, svakako nije na zadovoljavajućem nivou, ali predstavlja refleksiju stanja u opštoj populaciji.
 
"Minstarstvo nije u poziciji da predlaže bilo šta što je obavezujuće. Ustav je jasno definisao tu sferu ljudskih prava i mislim da sa tog aspekta niti jedno ministarstvo nije u toj poziciji, ali jeste u poziciji da apeluje na ljude da se vakcinišu", rekao je Ružić.
 
On je kazao da se nada da će zeleni ili kovid sertifikati dati rezultat u najskorijem roku i da će pokazati da je moguće motivisati građane, pre svega mlađe, da se opredele za vakcinaciju.
  • Danijela

    26.10.2021 17:41
    Ti si Ružiću za svaku osudu! Gde je granica za tebe, odn. koliko profesora i dece po tebi bi trebalo da se razboli da se zadovoljiš? Ako svi ovi ljudi zavise od tebe, onda nama alal vera!
    Mi smo kolektivno i nezreo i nenormalan narod!
    Želim tebi, i neodgovornima koji ovakve odluke aminuju, što pre covid-crvenu zonu i što duži boravak u njoj!
    Sramoto jedna!

  • Jaa

    25.10.2021 22:07
    Hrabro
    Ljudi, samo slozno. Ako se ovako nastavi svi da povucemo decu iz skola. Ako hoce da se ide preko neduzne dece, neka onda ta deca budu okidac velikih promena u nasoj zemlji. Kada vec mi nismo u stanju neka nas ona pokrenu protiv ove tiranije...
  • skola

    25.10.2021 21:46
    Ne idemo vec godinu dana na rodjendane, ne idemo in kod koga u kucne posete, niti iko kod nas dolazi. Ponekad se prosetamo napolju sa prijatljima na otvorenom. Deca u skoli nose maske, bez skidanja, dakle izdrze da ne jedu 5 casova. Mi kao roditelji smo vakcinisani, ali u skoli u razredu svake nedelje je neko nov zarazen. Zasto da rizikujemo da se i mi zarazimo, pogotovo sto imamo stare deke i bake. Predjite na online na 3, 4 nedelje. Nije to stopiranje skole, nego ucenje na daljinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.