Vlada Srbije: Uvodi se portal eAgrar

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici predlog izmena Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju kojim se ta oblast usklađuje sa evropskom regulativom.
 Vlada Srbije: Uvodi se portal eAgrar
Foto: Pixabay
Pored ostalog, uvodi se eAgrar – novo softversko rešenje Uprave za agrarna plaćanja, koje će omogućiti efikasnije vođenje Registra poljoprivrednih gazdinstava, a potom i efikasnije upravljanje isplata podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.
 
Novo softversko rešenje eAgrar čini elektronski portal preko koga će poljoprivrednici pristupati podacima o svom gazdinstvu, navedeno je u saopštenju.
 
Kako je precizirano, poljoprivrednicima će biti omogućeno podnošenje elektronskih zahteva za upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava, izmena podataka, obnova registracije i brisanje iz Registra, kao i uvezivanje sistema sa svim relevantnim javnim evidencijama i automatsko preuzimanje potrebnih podataka.
 
Na sednici je usvojena i izmenjena Uredba o programu dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom za 2021. godinu, zbog, kako je navedeno, velikog interesovanja građana.
 
Za realizaciju ovog programa Vlada Srbije je opredelila 573 miliona dinara.
  • ringišpil apsurda

    27.10.2021 22:36
    pa nemojte polovično
    Ajmo prvo subvencije koje imaju poljoprivrednici u Evropi Pa onda pare koje bacate na strane” investitore” preusmerite u poljoprivredu recimo.
    Bilo bi interesantno da saznamo koja super “uspešna” firma stoji iza proizvodnje softwera ili je samo prepakovano rešenje iz inostranstva.
    Imate Biosens iz Novog Sada koji na pravi način uvodi informatiku za podršku paorima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija