Lažno prijavljivao radnike, pa uzeo 2,8 miliona državne kovid pomoći

Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsila N.R. (27) iz tog grada zbog sumnje na prevaru.
Lažno prijavljivao radnike, pa uzeo 2,8 miliona državne kovid pomoći
Foto: 021.rs
Kako navodi policija, on je osumnjičen da je lažnim prijavama radnika protivpravno prisvojio skoro 2,8 miliona dinara budžetske pomoći preduzećima za ublažavanje ekonomskih posledica pandemije koronavirusa.
 
On je osumnjičen da je kao odgovorno lice privrednog društva za "R-CONSULTING" d. o. o. iz Niša i kao odgovorno lice udruženja "Unija pravnika niškog Pravnog fakulteta", na portalu Poreske uprave elektronski podnosio poreske prijave, u kojima je lažno prikazao da novi radnici rade i u preduzeću i u udruženju u kojima je radio, a koji su zapravo bili zaposleni kod drugih poslodavaca.
 
N.R. će biti priveden nadležnom tužilaštvu uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivična dela neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti i pranje novca.
  • Frojd II

    28.10.2021 13:37
    Šta će jadan dečko, za razliku od nas, naučio je da u Srbiji možeš da se obogatiš samo pljačkajući državu. Što bi rekli snašao se. E, sad da postoji zakonska odredba da svaki dinar vrati, da mu se proda ono što je potrošio, da se izbaci na ulicu sa sve ženom i decom, onda bi verovatno malo više razmišljao. I samo, molim vas, nemojte da mi kažete deca nisu kriva - pa ona gledaju i razmišljaju o prevarama i otimanju od malih nogu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.