Ružić: Ove nedelje odluka o raspustu, pojačanje aktivnosti na edukaciji dece i roditelja o vakcinama

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da je stav Kriznog štaba da treba produžiti jesenji raspust za učenike u školama, a da će odluka o tome biti doneta u toku ove nedelje.
Ružić: Ove nedelje odluka o raspustu, pojačanje aktivnosti na edukaciji dece i roditelja o vakcinama
Foto: Pixabay
Ružić je za televiziju Pink izjavio da će se na Kriznom štabu ove nedelje "u opsegu ukupnih mera naći i predlog Tima za škole da se produži jesenji raspust, što postoji kao opcija".
 
On je naveo i da će Ministarstvo prosvete pojačati aktivnosti na edukaciji dece i roditelja o vakcinaciji protiv korona virusa u starosnoj kategoriji koja je preporučena.
 
"Sutra imamo sastanak sa svim načelnicima školskih uprava o edukaciji o vakcinaciji. Edukacija je jedini način jer ne možemo nametati", rekao je Ružić.
  • Milan Teodorovic

    01.11.2021 13:16
    Raspust
    Tako je!
    Deci treba mali produzetak raspusta , kako bi se odmorila i u isto vreme situacije u vezi sa koronom poboljsala ! Kao roditelji 3 dece , mislim da je ova ideja savrsena.
  • pajo patak

    01.11.2021 12:53
    bravo министре
    konačno da se ministarstvo prosvete bavi edukacijom.
  • Teča

    01.11.2021 11:05
    Prošle godine smo imali mogućnost da ostavimo decu da uče od kuće ali da dolaze na kontrolni i nije bilo toliko bolesne dece kao ove godine jer su i odeljenja bila podeljena dok su sada deca nabijena i bez maski. Zašto se fizičko održava u salama i još se traži od dece da skinu masku? Ko kontroliše mere u školama i zašto niko to ne radi? Deca i roditelji da se edukuju kako se nosi maska, država da uvede obaveznu vakcinaciju i kovid propusnice 24h, i da se odredi da na rođendanima, slavama i svadbama ne može biti niko osim najbliže rodbine, mama tata baba deda i ćao zdravo. E, to bi bile mere za početak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.