Gotovo 25 odsto više građevinskih dozvola nego prošle godine

Tokom devet meseci ove godine izdato je gotovo 25 odsto više građevinskih dozvola u odnosu na isti period 2020, saopštila je danas Agencija za privredne registre (APR).
Gotovo 25 odsto više građevinskih dozvola nego prošle godine
Foto: 021.rs
U istom periodu preko informacionog sistema Centralne evidencije objedinjenih procedura (CEOP) podneto je 103.989 zahteva za izgradnju, dogradnju i rekonstrukciju objekata, što je za 21,4 procenta više nego u istom periodu lane.
 
Povećan je i broj izdatih rešenja o odobrenju izvođenja radova na adaptaciji, rekonstrukciji ili dogradnji postojećih objekata i to za 31,9 procenata u odnosu na prethodnu godinu.
 
Agencija navodi da je nedavno pustila u rad novu verziju informacionog sistema koja je obezbedila veći nivo stabilnosti softverske platforme i veliki broj novih funkcionalnosti za sve korisnike sistema, od podnosilaca zahteva za izdavanje eDozvola, investitora, nadležnih organa koji izdaju akta, pa sve do institucija sa javnim ovlašćenjima koje učestvuju u objedinjenoj proceduri.
 
Uvođenje elektronsko plaćanje taksi i naknada za sprovođenje postupka objedinjenje procedure preko sistema eUprave znatno je unapredilo i ubrzalo postupak izdavanja eDozvola, a integracijom sa Adresnim registrom i Katastrom nepokretnosti omogućeno je automatsko preuzimanje adresnih podataka, kao i validacija brojeva katastarskih parcela.
 
Omogućeno je i automatsko preuzimanje podataka o pravnim licima registrovanim u APR, čime je skraćeno vreme potrebno za unos podataka i obezbeđena njihova tačnost.
  • Smile

    01.11.2021 17:52
    Au bre
    Al se peru novci, frka do izbora???!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.